3 Kesan Kolesterol Tinggi

Kolesterol tinggi boleh menyebabkan atherosclerosis iaitu pengumpulan atau timbunan kolesterol dan bahan buangan lain didinding arteri. Ini akan menyebabkan terjadinya plak di dinding arteri yang menyempitkan laluan darah dan menyebabkan pelbagai komplikasi seperti:

1. SAKIT DADA

jika arteri yang membekalkan darah ke jantung dipenuhi plak, (arteri koronari), ini boleh menyebabkan anda mengalami sakit dada atau juga dipanggil angina.Bayangkan inilah rupa arteri yang sihat dan yang penuh dengan kolesterol

2. SERANGAN JANTUNG

Jika plak didinding arteri tadi retak atau terkoyak, ini boleh menyebabkan gumpalan darah dibahagian tersebut dan boleh menghalang laluan darah ke jantung. Lebih teruk lagi jika ianya runtuh, serpihan tersebut boleh menghalang dan menyekat terus laluan ke jantung dan menyebabkan serangan jantung.

3. STROK

Seperti juga dengan jantung, tetapi kali ini melibatkan laluan ke otak. Jika laluan ke otak terhalang, anda akan mendapat serangan strok.

RESVERATROL KAWAL PARAS KOLESTEROL

Pengalaman mama Fatimah yang ada masalah kolesterol tinggi. Resveratrol bukan ubat tetapi vitamin yang bantu bekalkan nutrisi yang cukup dan membantu kawal punca utama kolesterol tinggi.Kolesterol tinggi terjadi apabila kolesterol LDL terlalu tinggi dari sepatutnya.

Low Density Lipoproteins juga dikenali sebagai (LDL) atau kolesterol buruk kerana mereka mempunyai kecenderongan untuk melekat di dinding arteri.Ini menyebabkan pembentukan bahan tebal dan keras dipanggil plak kolesterol. Menurunkan paras kolesterol LDL akan mengurangkan risiko daripada penyakit jantung. Jadi Resveratrol membantu agar LDL yang berlebihan melekat pada dinding arteri dan melancarkan peredaran darah pada arteri.

BAGAIMANA RESVERATROL DAPAT TURUNKAN PARAS KOLESTEROL ?

Resveratrol terkenal dengan antioksidan yang tinggi. Antioksidan dalam resveratrol membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah. Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah

Fungsi resveratrol ini, ia melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan. Kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah yang boleh menyebabkan kolesterol berlebihan. Resveraterol terbukti berkesan mencegah pembekuan kolesterol dari melekat di saluran darah.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge