3 Tips Badan Bertenaga

Sempat lagi x ni nak ckp Selamat Pagi?
Yang tengah bekerja, masih tengah fokus bekerja ke ada yg dah start menguap ?
Rasa lemau semacam je ke atau mengantuk sbb terlampau kenyang breakfast tadi.
Tapi awal2 ni xrasa lagi kan lemau2 tggu lepas lunch karang. Confirm lemau punya.
Selalu kalau lemau camni ramai yg pilih nak minum kopi..xpun kalau yg lelaki tu pakat2 take 5 pegi merokok. Ish..ish bahaya tu. Ada je cara yg lebih sihat & selamat utk kekal aktif & bertenaga. Ini yg saya amalkan.
3 tips  badan bertenaga

SET WELLNESS SHAKLEE

  1. ESP – Mulakan pagi dgn mengamalkan ESP, supplement yg kaya dgn protein dan jenis 19 asid amino. ESP bukan sahaja memberi rasa kenyang malah memberikan tenaga yg berpanjangan. Juga sesuai diambil beberapa jam sebelum waktu lunch untuk mengelakkan terover makan time lunch.
  2. Vitalea, B-Complex dan Vita-C – Ketiga2 supplement ini diambil selepas sarapan. Vitalea membekalkan multivitamin yg secukupnya untuk badan anda. B-Complex bertindak untuk menukarkan makanan kepada tenaga. B-Complex bagus untuk mereka yg mempunyai hectic lifestyle. B-Complex juga membantu untuk mengawal emosi dan stress. Vita-C pula membantu untuk pertahanan badan, baik untuk fungsi keseluruhan badan. Stress yg berlebihan mengundang kpd pelbagai penyakit berbahaya antaranya serangan jantung dan darah tinggi.
  3. Cinch Energy Tea Mix – Gabungan 4 jenis teh; Matcha Green Tea, Red Tea, White Tea dan Rooibos Red Tea sesuai diambil pada waktu minum petang. Cinch energy tea mix ni meningkatkan tenaga dan ketahanan badan. Pilihan terbaik menggantikan kopi, soda atau manisan. 
Jom ubah habit anda kepada yg lebih sihat.
Xmau lemau2 lagi ok.
Selamat bekerja
Mas
0135202707

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge