Akak dapat Kanser akibat ambil pil perancang …Benarkah Pil perancang Boleh Sebabkan Kanser?

Akak dapat Kanser akibat ambil pil perancang …

 

 

Satu kajian yang mendapati bahawa wanita yang mengamalkan pil perancang dan mengalami kecacatan  genetic BRCA1 akan meninggikan risiko mendapat kanser payudara.

Apa itu BRCA1?

BRCA1 adalah adalah genetik yang ada pada setiap wanita.Ia berfungsi untuk menghalang pembentukan sel-sel kanser payudara.Jika terdapat kecacatan pada BRAC1 ini ,ia tidak dapat lagi menjalankan fungsinya untuk melindungi dari penyakit kanser payudara.

Apa itu pil perancang keluarga?mengapa ia digunakan untuk mengawal kehamilan?

Pil perancang adalah pil yang mengandungi hormone estrogen.Apabila pil ini diamalkan oleh wanita, maknanya terdapat hormone tambahan yang berada di dalam tubuh kita.Peningkatan risiko kanser payudara akan bertambah sekiranya pil prancang ini diambil dalam jangka masa yang panjang.

Sebagai contoh , pil diambil dari umur belasan tahun dan berpanjangan tanpa henti.Secara logiknya penambahan hormone didalam badan boleh menyebabkan dirinya “tidak subur” untuk sementara namun sudah tentu akan menyebabkan kesan sampingan antaranya kanser payudara.

 

Kajian dilakukan pada 2003 oleh National Canser Institute(NCA) USA mendapati ada risiko yang tinggi dikalangn wanita muda yang mengambil pil pencegah kehamilan melebihi 5 tahun.

 

Jadi .kesimpulannya.Untuk memastikan kita tidak tergolong dalam wanita berisiko kanser payudara, maka pil perancang keluarga tidak harus diamalkan dalam jangka masa yang lama.Pemeriksaan mesti dilakukan untuk memastikan kita bebas kanser .

 

Kajian ini boleh dilihat di Althuis MD, Brogan DD, Coates RJ, et al. Breast cancers among very young premenopausat women (United States). Cancer Causes and Controi 2003; 14(2):151-160.

Jadi penggunaan pil perancang keluarga tidak harus digunakan pada jangka waktu yang lama. Wanita yang mengamalkannya haruslah kerap melakukan pemeriksaan saringan untuk kanser payu dara.

Jika bimbang pada kesan sampingan pil perancang keluarga, boleh gunakan kaedah lain seperti IUD —intrauterine device, kondom atau merancang menggunakan kaedah kalendar, iaitu memilih waktu tidak subur.

sumber > https://www.cancer.gov
sumber> kesan pil perancang

 

CEGAH KANSER SEBELUM PARAH
Pemakanan tambahan  membantu anda untuk membaikpulih sistem badan dan mengembalikan tenaga dan dapat membantu membina sel-sel baru dalam badan.


Vivix adalah minuman daripada Raja anggur Muscadine Grapes yang mengandungi kandungan Resveratrol yang terbaik.

Allah s.w.t telah menyebutkan buah anggur di dalam Al-Quran sebanyak 11 kali. Anggur merupakan salah satu daripada buah-buahan istimewa dan paling banyak manfaatnya. Ia boleh dimakan dalam keadaan segar mahupun kering. Ia berfungsi sebagai lauk-pauk serta dapat dijadikan sebagai ubat-ubatan bahkan dapat juga dijadikan sebagai minuman.

Dalam surah al-Baqarah: 266, surah al-An’am: 99, surah al-Ra’d: 4, surah al-Isra’: 91, surah Yaasin: 34, surah al-Naba’: 32, surah Abasa: 28, surah al-Mu’minun: 19, surah al-Nahl: 11 & 67, surah al-Kahfi: 32.

  1. Kajian telah menunjukkan bahawa Resveratrol mempunyai kandungan antioxidant yang paling tinggi. Daripada kajian juga mendapati bahawa kandungan Resveratrol diadapati daripada kulit dan biji Anggur Muscadine .
  2. Antioxidant diperlukan pada kadar yang tinggi untuk mendapat kesihatan yang optima dan dapat membantu mencegah penyakit. Antioxidant dapat membantu dan membaik pulih sel rosak yang berpunca dari radikal bebas.
  3. Resveratrol dapat mencegah dari sel kanser merebak kerana resveratrol dapat menghalang dari pembentukkan sel yang tidak normal dalam tubuh manusia merebak.
  4. Menurut Eleanor G. Rogan seorang Profesor dari Uni. Of Nebraska Medical Center. Resveratrol ada keupayaan untuk mencegah peringkat permulaan kanser semasa estrogen baru hendak memulakan proses pengembangan kanser dengan menghalang pembentukkan estrogen DNA adducts ( sebatian kimia yang menyebabkan kanser yang melekat pada DNA).Dengan ini kami percaya seluruh sel kanser akan berhenti merebak sepenuhnya.

VIVIX 10 X MORE POWERFUL berbanding dengan Resveratrol.

PAKAR KROMOSOM MENGIKTIRAF VIVIX?

Insan yang mengkaji keberkesanan vivix adalah seorang Doktor hebat yang bernama Dr Elizabeth Blackburn

Beliau pernah mengetuai American Cancer Research Association

Beliau jugak merupakan pemenang anugerah Nobel Prize in 2009 for medicine kerana menjumpai telomerase iaitu satu protein yang mampu memanjang

Telomere iaitu satu protein dalam DNA kita

Telomere ni yang simpan seribu rahsia tentang penyakit kita pada masa akan datangBila protein telomere rosak disebabkan faktor usia & radical bebas, maka chromosome kita yang di copy, menjadi tak lengkap. So rosak, Maka hasillah sel yang rosak

Terjadilah pelbagai penyakit pada tubuh kita seperti Kanser, penuaan, buah pinggang rosak, alzhemeir, penyakit saraf, diabetes, darah tinggi, strok dan lain-lain

So kajian beliau adalah untuk memastikan takde sel kromosom yang rosak

So beliau menang dengan penemuan ni dan mendapat anugerah Noble Prize

Pihak saintis Shaklee telah bekerjasama dengan beliau untuk hasilkan Vivix dan kerana itu Vivix hanya dipaternkan khas untuk pihak Shaklee sahaja, company lain tidak boleh tiru.. NO NO NO !

Sebab tu vivix sepatutnya semua orang makan untuk mencegah dari merawat

Walaupun kita dah makan makanan yang sihat, tapi kita still perlukan bantuan pada tahap sel

On the cellular level to protect us from making bad cells

Bad cells equal to diseases, cancer and ageing

Vivix will help you

sebelah payudara kanser vivix shaklee

>

>


Perlu diingatkan VIVIX bukan ubat tetapi vitamin. Ini bermakna makan VIVIX bukan bermakna anda tidak perlu buat kimo. Stop kimo atau tidak bergantung kepada pemeriksaan Doktor Pakar. VIVIX adalah vitamin yang bantu kuatkan sel sel sihat supaya boleh lawan sendiri sel sel kanser. Vitamin adalah makanan tambahanan yang support supaya badan kita sendiri boleh melawan penyakit.

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge