Apa Punca Utama Yang Menyebabkan Kencing Manis Berlaku ?

Di dalam badan kita ada pankreas yang berfungsi menghasilkan insulin. Kenapa kita perlu insulin? Insulin ni la yang akan buka pintu untuk bawa gula masuk ke dalam sel darah kita. Bayangkan gula terlalu banyak dan insulin sikit?

Insulin bantu gula yang masuk dalam darah masuk ke sel untuk bertukar menjadi tenaga. Apabila insulin lemah, tidak cukup tetapi gula banyak macammana mahu bertukar ke tenaga. maka sebab itu la banyak gula dalam darah kita yang tiada fungsi malah bantu merosakkan banyak organ dalam badan.

APAKAH RINTANGAN INSULIN ?

Rintangan insulin ini berlaku bila mana insulin yang dihasilkan oleh pankreas tidak dapat berpaut pada membran sel untuk buka laluan glukosa masuk ke sel utk digunakan. Umpamanya kunci yang tak dapat dibuka utk beri laluan pada glukosa, maka glukos akan meningkat dalam salur darah. Kepekatan gula dalam darah akan bertambah dan lama-lama akan menyebabkan berlakunya kencing manis.

KOS RAWATAN SUNTIKAN INSULIN

Kosnya mungkin bermula dari RM30 hingga ke RM200 sebulan dan ia tidak termasuk peralatan lain yang juga diperlukan untuk memantau kandungan gula dalam darah secara berterusan. Berapa tahun kita mahu bergantung pada suntikan insulin sahaja? Ada yang bertahun sampai perut berlubang lubang.

masalah insulin untuk pesakit kencing manis

BAGAIMANA RESVERATROL MEMBANTU PESAKIT KENCING MANIS ?

Ingat kembali punca utama kencing manis adalah apabila insulin tidak dapat dihasilkan dan isulin yang dihasilkan lemah, tidak berfungsi dengan baik . Jadi mesti la kita perlu rawat punca utama kan. Pankreas yang hasilkan insulin. Ini bermakna kita perlu pankreas yang sihat. Itu la tujuan kita ambil resveratrol dimana ianya berfungsi membina, merawat sel yang rosak. Sel > Tisu > organ > Sistem > organisma ( manusia).

Jadi bila sel kita sihat , tisu dan organ juga sihat. Pankreas salah 1 organ dalam badan kita kan. Bila 50% sel pancreas rosak, pesakit akan mula dapat sakit diabetes, bacaan gula akan meningkat. Tapi bila pesakit ini mengambil resveratrol, sel-sel yang masih ada dalam pankreas akan ditingkatkan keupayaannya. Bila peratusan keupayaan pankreas meningkat, kawalan gula semakin baik.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

luka kencing manis makin elok minum vivix shaklee

luka kaki kembali sembuh minum vivix shaklee

bapa tak perlu cucuk insulin amalkan vivix shaklee

bacaan gula kembali ok

ambil 3 botol vivix kencing manis makin elok

7 bulan konsisten vivix bebas diabetes

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

10 Replies to “Apa Punca Utama Yang Menyebabkan Kencing Manis Berlaku ?”

    1. Alhamdulillah, solusi ada, jadi dari sekarang kena amalkan vivix sebelum kena kencing manis yang lebih teruk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge