Bacaan Kolesterol Turun , Kepala Tak Sakit lagi

Persatuan Jantung Amerika mengesyorkan pengambilan kolesterol tidak melebihi 300mg sehari. Bagi mereka yang menghidap penyakit jantung hendaklah menghadkan pengambilan kolesterol kurang dari 200mg sehari. Menu harian Malaysia amat tinggi kandungan kolesterol. Sebagai contoh:

  • Sarapan 2 keping roti canai : 350 mg
  • Makan tengahari nasi lemak: 213 mg
  • Makan malam char kue tiau: 235 mg

Jumlah keseluruhan kolesterol makanan harian di atas adalah 798 mg, iaitu melebihi 3 kali ganda dari pengambilan harian yang di syorkan.

vivix rendahkan kolesterol dengan berkesan darah tinggi

KOLESTEROL TURUN, KEPALA DAH TAK SAKIT

Alhamdulillah, gembira dapat berita kesan positive seorang customer. Beliau datang ke ofis untuk check kesihatan, antaranya buat blood test untuk blood sugar dan kolesterol. Beliau juga buat Karada – untuk check composisi lemak, internal body age, metabolisma rate. Masa check kolesterol beliau sangat tinggi, 8.7 dan dah lama mengalami sakit kepala bertahun-tahun. Alhamdulillah lepas consume vivix + omega selepas 2 bulan (nak turun kolesterol ambil masa ya!) . Kolesterol turun dari 8.7 ke 6.8, Dah tak sakit kepala

Ya Allah, nikmat kesihatan yang tidak terhingga. Ianya rezeki. Koleseterol tinggi punya banyak masalah kronik antaranya serangan jantung, stroke, tekanan darah tinggi dan banyak lagi. Jika anda atau orang tersayang mengalami masalah kolesterol tinggi, bertindaklah segera.

RESVERATROL KAWAL PARAS KOLESTEROL

Pengalaman mama Fatimah yang ada masalah kolesterol tinggi. Resveratrol bukan ubat tetapi vitamin yang bantu bekalkan nutrisi yang cukup dan membantu kawal punca utama kolesterol tinggi. Kolesterol tinggi terjadi apabila kolesterol LDL terlalu tinggi dari sepatutnya.

Low Density Lipoproteins juga dikenali sebagai (LDL) atau kolesterol buruk kerana mereka mempunyai kecenderongan untuk melekat di dinding arteri.Ini menyebabkan pembentukan bahan tebal dan keras dipanggil plak kolesterol. Menurunkan paras kolesterol LDL akan mengurangkan risiko daripada penyakit jantung. Jadi Resveratrol membantu agar LDL yang berlebihan melekat pada dinding arteri dan melancarkan peredaran darah pada arteri.

BAGAIMANA RESVERATROL DAPAT TURUNKAN PARAS KOLESTEROL ?

Resveratrol terkenal dengan antioksidan yang tinggi. Antioksidan dalam resveratrol membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah. Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah

Fungsi resveratrol ini, ia melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan. Kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah yang boleh menyebabkan kolesterol berlebihan. Resveraterol terbukti berkesan mencegah pembekuan kolesterol dari melekat di saluran darah.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge