Batuk Kering Tuberkulosis Melanda Negara

Korang semua pernah dengar tak penyakit TB ? dalam cerita p ramlee seniman bujang lapok, tah macam mana s kadarisman terbatuk batuk, mengadu sakit, director ahmad nifsu tanya dia ok ke tak ? Tah mcm mana dia kata dia kena TB . hahaha dari situ aku tahu first time penyakit TB, tapi tak tahulah dia punya bahaya tuh macam mana, sampailah bebaru government dah mula concern balik pasal TB

PENDATANG ASING

Mana tak concern kalau dengar berita nasional kat klasik fm tempoh hari, berita pasal TB ni jadi berita utama. Dulu mak mertua aku kata TB ni jarang dengar, tapi sekarangni dah ada balik, belum campur penyakit kusta lagi. Antara penyebab paling utama merebaknya kembali TB ialah bilangan kebanjiran warga asing ke negara Malaysia. Biasalah bukan semua warga asing yang datang mengambil vaksin,dan didapati ramai juga yang mengidap TB terlepas dari saringan. Itu belum lagi jugak bagi penduduk kawasan pendalaman yang tak dapat rawatan susulan dan vaksin.

CEGAH SEBELUM PARAH

Cara terbaik ialah mencegah TB ni dari merebak. Jika badan kita imunisasi kuat, ianya mudah untuk melawan jangkitan TB, tapi kalau imunasasi lemah, TB boleh mula merebak dan merosakkan sistem paru paru kita. Kalau dah mula ada sistem batuk berdarah, cepat cepat jumpa doktor untuk pastikan anda tidak dijangkiti TB.

RESVERATROL, VITAMIN YANG MERAWAT HINGGA KE SEL ?

Resveratrol dikenali sebagai sebagai suplemen High End Anti Oksidan yang Paling Kuat. Ia berperanan memberikan perlindungan kepada DNA sel yang sihat dan melawan unsur-unsur asing yang ia rasakan akan menganggu keutuhan sel. Secara mudah gambaran yang boleh jelaskan, antioksidan ini akan bertindak sebagai askar untuk membunuh kuman tibi (penjahat) dari terus merosakkan DNA sel.Resveratrol juga bagus untuk :

  1. Memperbaiki dan memperbaharui sel dari tahap sellular.
  2. Memperbaiki aliran darah ke organ-organ dalam badan.
  3. Mengurangkan keradangan (inflammation) and clear up the airway.
  4. Membantu membersihkan ‘lung’ yang ada ‘mucus’.
  5. Membantu merawat kanser.
  6. Mengurangkan risiko kanser.
  7. Meningkatkan sistem imun badan.
  8. Memberi perlindungan pada badan.
  9. Menggalakkan kesihatan yang lebih baik secara menyeluruh.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

rawat tibi dengan vivix shaklee

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge