Buah Pinggang Rosak Kerana Ketagihan Ais Krim ?

SEORANG lelaki berusia 44 tahun dari Quzhou di wilayah Zhejiang di China baru-baru ini dimasukkan ke hospital kerana masalah buah pinggang selepas memakan banyak ais krim. Kejadian berlaku selepas lelaki itu yang hanya dikenali sebagai Zheng berada di rumah dan mula berasa kesan gelombang panas yang melanda China sejak beberapa minggu.

Zheng yang berasa penat dan dehidrasi pada hari yang panas kemudiannya mengambil ais krim dari peti sejuk dan memakannya. Selepas menikmati ais krim pertama, Zheng mula berasa ketagih dan terus memakan ais krim yang disimpan di dalam peti sejuknya sehingga menjadikan jumlah keseluruhan 54 ais krim. Dia kemudiannya menghilangkan rasa dahaga dengan minum segelas air berais.

Zheng bagaimanapun mengadu sakit di bahagian perut semasa tidur dan terpaksa pergi ke hospital di Quzhou apabila keadaan bertambah teruk. Dia didiagnosis mengalami gastroenteritis yang merupakan masalah berkaitan dengan buah pinggang. Memetik laporan South China Morning Post, tidak dipastikan mengenai bagaimana ais krim tersebut memberi kesan kepada buah pinggang Zheng dan adakah ia turut disebabkan air berais yang diminumnya.

FUNGSI RESVERATROL DALAM BUAH PINGGANG

Resveratrol wboleh menggalakkan nukIear faktor 2 pengaktifan faktor transkripsi faktor Erythroid 2 (berkaitan) (Nrf2), meningkatkan tahap ungkapan SIRT-1, yang merupakan protein keluarga Sirtuin, dan mengurangkan Ialuan isyarat mTOR. (mTOR laluan adalah laluan isyarat intrasel penting dalam mengawal kitaran set Oleh itu, ia secara langsung berkaitan dengan keadaan selular tidak bergerak, percambahan, kanser, dan panjang umur. pengaktifan PI3K phosphorylates dan mengaktifkan AKT, penyetempatan dalam membran plasma)

Sebatian resveratrol ni mempunyai ciri-ciri anti-radang kerana ia menghalang atau menyakiti aktiviti nukIear faktor KB (NF-KB), yang merupakan faktor transkripsi redoks sensitif yang menyelaraskan tindak balas keradangan.

Keradangan dan tekanan oksidatif, yang merupakan ciri yang biasa pada pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD), adalah saling berkaitan dan dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular dan perkembangan CKD sendiri.

Kerana modulasi mekanisme yang terlibat dalam kitaran tekanan radang-oksidatif, resveratrol boleh memainkan peranan penting dalam mengawal gangguan metabolik yang berkaitan CKD (chronic kidney disease). Walaupun suplemen resveratrol dalam teori adalah terapi yang memberi harapan yang cerah kepada kumpulan pesakit ini, tidak ada kajian menilai kesannya. Oleh itu, kajian ini bertujuan untuk menerangkan peranan resveratrol dalam keradangan dan tekanan oksidatif modulasi dan faedah mungkin untuk pesakit dengan CKD.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

vivix shaklee untuk buah pinggang

buah pinggang rosak minum vivix shaklee

buah pinggang makin sihat dengan vivix shaklee

buah pinggang protein bocor minum vivix shaklee

buah pinggang bocor pulih minum vivix shaklee

buah pinggang bocor mengecil minum vivix shaklee

buah pinggang bocor elok tak perlu ke hospital selepas minum vivix shaklee sebotol

PERINGATAN : VIVIX IALAH MAKANAN SIHAT

Perlu diingatkan vivix adalah makanan sihat. Tumbuhan terpilih yang membantu sel sel aktif dan sihat. Bila sel kita sihat, tisu badan kita akan aktif dan terbina dengan cepat. Oleh sebab itu luka cepat sembuh. Luka lambat sembuh bila kita kurang makan makanan yang sihat, cukup makan tetapi makanan itu belum lengkap nutrisi yang badan kita perlukan untuk proses penyembuhan.

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

SUMBER

  1. TV14
  2. OHCANTIK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge