Cara Gaya Hidup Sihat Untuk Elak Diabetes

Alhamdulillah, semalam saya dan isteri sempat menghantar vitamin Shaklee vivix kepada customer yang memerlukan, untuk menstabilkan kembali paras gula emaknya. Hampir dah kena potong kakinya, harapannya dapat memberi manfaat kepadanya. Jadi, macam mana nak hidup sihat elak Diabetes, kencing manis ? Jawapannya mudah. Jaga makan dan cukupkan nutrisi dalam badan anda.

Detoks : Jaga Makan

Apapun paling penting jaga makanan anda. Sebab sekarang ni zaman makanan macam-macam, semuanya sintetik, makanan dari sumber yang bukan natural, makanan yang banyak pengawet. Jadi, nak kena detoks, cubalah amalkan eat clean. Cubalah jaga portion makanan anda. Amalkan detoks yang sihat. Nak lagi best, cubalah detoks shaklee, tentu akan rasa lagi best.

Jom Senaman

Cubalah aktifkan sikit badan anda. Nak lagi best, buatlah kerja rumah. Alhamdulillah, kalau dapat jogging sikit, detoks melalui peluh, jaga jantung , jaga tekanan darah tinggi. Jadi kenalah senaman, tak pun buatlah kerja rumah sikit, berjalan kaki, tak pun naik tangga.

VIVIX KAWAL PARAS GULA ?

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:

Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”) – Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

Mengawal kepekatan gula dalam darah – Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.

Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera – Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

Mencegah pembentukan protein AGE – Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

TESTIMONIAL KENCING MANIS VIVIX SHAKLEE

luka kaki sembuh makin elok minum vivix

bebas insulin kencing manis vivix shaklee

luka cepat baik vivix shaklee ubat power

tak cucuk insulin dah selepas minum vivix

luka kaki makin elok

vivix shaklee tak jadi potong kaki

kencing manis vivix shaklee

buta lihat semual minum vivix shaklee

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge