Cara Mudah Dapatkan Kulit Cantik, Putih Dan Makin Muda

Memiliki kulit muka yang cantik, bersih dari jerawat, jeragat dan makin kelihatan muda impian semua wanita. Tipu la kalau suka muka penuh jerawat, jeragat kan?

Pernah cuba pelbagai product, pelbagai petua namun hasilnya tetap sama. Masalah jerawat, jeragat, kulit kusam tetap hadir dalam kehidupan. kenapa?

Tahukah anda, kehidupan kita zaman ini penuh dengan pencemaran dan toksin. Kita sangat terdedah dengan pencemaran udara, toksin dari makanan, udara, air, bahan bahan pencuci malah product pencuci muka, krim mahupun make up

Kita tidak boleh menghalang pembangunan dan mengelak pencemaran Apa yang kita boleh buat adalah bagi makanan pada kulit agar ianya sihat.

Nak kulit Cantik kena DETOX !! Wajib Buat. kenapa?

1. Bersihkan dari dalaman

Detox adalah membersihkan darah dan merangsang hati untuk membantu menghilangkan kekotoran dari buah pinggang, usus, paru-paru, limfa, dan kulit.

tujuan pembersihan adalah memperbaharui dan memulihkan tubuh untuk mengekalkan keadaan kesihatan yang optimum.

Apabila dalaman kita bersih, sihat makan kulit luaran akan menggambarkan apa yang ada di dalam. Dalam sihat luar pun sihat.

 

2. Cepat Tua dari Usia

Umur sebaya tapi kenapa dia nampak lebih ‘ tua’ . Ini adalah kerana banyakkan toksin dalam badan yang menyebabkan proses penuaan berlaku dengan lebih cepat.

Proses detox akan membantu membuang tosin dalam badan dan melambatkan proses penuaan berlaku dengan cepat. Kita pasti akan tua tapi tua pun tetap cantik dan nampak lebih muda dari usia sebenar

 

3. Beri Nutrisi pada kulit

Proses detox juga akan meningkatkan kadar penyerapan nutrisi termasuk vitamin dan antioksidan. Baru la berkesan segala vitamin, supplement, makanan yang kita ambil. Kalau penyerapan tak bagus maka sia sia la makan supplement

 

Bagaimana nak detox untuk dapatkan kulit yang cantik

 

  1. Vivix : Jus Antipenuaan paling HEBAT !! Kenapa?

  • Melindungi & Memperbaiki sel DNA manusia –> setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang mampu merosakkan DNA. Serangan ini akan merosakkan pengkalan data genetik (kanser boleh terjadi), mengganggu fungsi sel dan usia kita.
  • Mengawal genetik & seterusnya membantu melambatkan penuaan sel
  • Membantu meningkatkan tenaga dalam sel –> tenaga dlm tubuh ditingkatkan dengan pembentukan mitokondria yang baru ( mitokondria adalah penjana tenaga dalam tubuh)
  • Melambatkan Pembentukan AGE (advanced glycation end products) –> Penimbunan AGE akan menyebabkan kerosakan sel. Ramuan vivix 10 kali lebih kuat dari resveratrol mampu melambatkan pembentukan AGE.

 

2. DTX Complex

Mengandungi milk thistle, tonik untuk hati. Ia membantu detoksifikasi hati, meningkatkan paras tenaga, serta membantu menghasilkan kulit yang cerah dan berseri-seri.

Hati ni penapis utama kita. segala kekotoran dari udara, makanan, ubat akan ditapis oleh hati. bayangkan penapis air dirumah kita tidak pernah dibersihkan. Jadi bayangkan hati kita yang 20-30 tahun tidak diservis. Hati kita ada 1 je tau. takde dijual mana mana kedai spare part.
3. Alfalfa Complex

Daun Alfalfa mempunyai kandungan nutrisi yang sangat tinggi, meneutralkan keasidan badan yang dihasilkan oleh toksin. Bila badan banyak asid maka toksin tinggi. sebab inilah muka nampak tua, jerawat makin banyak susah nak hilang.

Betul ke berkesan?

Berminat dengan set detox kulit ini?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Comments

comments

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge