Cara Terbaik Jaga Kebersihan

BASIC-H : ASAS KEBERSIHAN DIRI, KELUARGA,MASYARAKAT ,AGAMA,BANGSA DAN NEGARA
Kalau korang baca tajuk ni mungkin korang rasa ianya seperti tajuk pidato untuk wakil daerah sekolah kebangsaan, tapi nak cakap, abg joe tak pernah join pidato, tapi debat bahasa melayu pernah lah juga , hahaha.
Ni kalau fakta pasal basic-H ni, memang powerlah, boleh buat buku, dan jual, masalah bukan buku tuh laku je, tapi boleh jadi novel. Bayangkan dalam novel tuh jadi drama, lepas tuh pelakon utama dia neelopah, hero abg joe tak nak fattah amin, tapi nak Mohd Khairul Amin, hhahhah.
KLASIK VS BASIC H2
Bila dok baca balik, formula awal dulu tahun 1956 dah ada pencuci nih, first ever biodegradable ciptaan dr forrest c shaklee. Ciptaan awal dia nih ada alkohol sikit. Tapi formula shaklee makin improve, jawabnya mereka buat supaya pencuci nih makin selamat untuk pengguna, dan mesra alam. Formula dia pun dari estrak kelapa dan jagung. Jadi dia bukanlah sabun biasa,  boleh buatkan surface tension air tuh berkurangan, dan jadikan air lebih lembab gitu, tak caya leh try.
PENYELAMAT KELUARGA BARNETT
Nak jadi cerita nya, Shaklee ni dapat big boss baru pun sebab Basic H nih. Hahhaha nak cerita kaw kaw, anak Roger Barnett , si Spencer boleh kena asthma, walaupun sejarah kegemilangan keluarga mereka takde pun. Tapi doktor kata benda terjadi sebab pencuci kat rumah mereka yang ada toksin moksin nij buatkan spencer sakit. Akhirnya Roger terjumpa Shaklee, dan dia tumar je kepada Basic H, dia punya anak Spencer tuh beransur sihat dan pulih. Lepas kes ni je, dia labur duit study pasal shaklee lepas tuh pulak dia terbeli Shaklee. Jadilah dia CEO shaklee sampai sekarang, siap datang malaysia tuh, Amer Roslan sibuk sellieaq dengan dia. hahhaha
PENYELAMAT TRIP INDONESIA
Kami pulak ada cerita sendiri. Produk ni pernah kami guna masa travel ke indonesia . Hahha tiba tiba tukar kami, haah sebab masa tuh beberapa family supermom sisters melawat indonesia, ditakdirkan sorang tuh chicken pox, nak jadi sebab, balik malaysia je ramak berjangkit. Mungkin family kami nasib tak kena, tapi ingag lagi, sebab pergj melawat negara orang,memang basic H ni buat mandi cuci badan lepas balik hotel. Hahhaa ,sejak dari peristiwa nih, dah jadi amalan mencuci badan, time demam, semua bedal basic-H. 
CINTAILAH ALAM SEKITAR
Memang nak cakap seribu satu kegunaan, tak noleh habis, sebab nanti semua task je pasal basic H.Abg joe sendiri pampers anak yang terlekat najis tuh pun basuh pakai basicH, sebab nak buang pampers berak tuh, bersihkan lah sikit, takdlah bau teruk sangat, haa, kang KJ kutip sampah leh pengsan bau pampers anak abg joe nanti. HahhHa. Pencuci ni memang kena sorok, tak sebulan budak budak ni boleh habiskan, ish ish ish. 
#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeeffect
#landmarkstudy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge