kebaikan detox dengan vivix shaklee

Detox Tak Penting ?

Tubuh kita diciptakan oleh Allah SAW dgn begitu hebat. Tubuh kita ni ada mekanisma tersendiri utk mempertahankan diri sendiri, merawat diri sendiri, menyingkirkan toksin, meneutralkan radikal bebas dan sebagainya. ia mampu bekerja sendiri tanpa bantuan sebarang pemakanan extra ataupun suplemen.

Namun disebabkan kita hidup di zaman moden yg penuh dgn benda so-called teknologi. Kita terdedah kepada macam2 jenis pencemaran yg kita pun tak sedar. Tubuh kita dah tak larat nak handle toksin contohnya radikal bebas kerana banyaknya punca2 dan faktor yang menyebabkan terjadinya radikal bebas dalam tubuh kita ni. Apatah lagi toksin2 ‘cari pasal’ seperti asap rokok dan sebagainya. Malah corak kehidupan yang stressful memberi impak yg besar terhadal kitaran toksin dalam tubuh kita. Dan yang paling utama, diet kita harini banyak yg dah tak seimbang. Makanan segera, makanan rapu, makanan yg diproses… Semua tu bukan saja ‘mempermainkan’ tubuh badan kita, tapi juga tidak membekalkan tubuh kita dgn nutrien yang sepatutnya. Detox-lah dgn cara yg betul, agar organ2 kita dapat bekerja dgn optimum dan efektif.

kredit: lynanoh

CARA MUDAH NAK DETOX

Ada cara mudah nak detox, geng geng shaklee sekarang ni tengah buat diet detox 30 hari, itu memang best, kalau nak belajar pasal makanan. Amacam best tak ? ramai dah dapat hasilnya. Boss saya puan Ainul dah masuk hari ke 5 buat detox nih, sangat memberangsangkan. Tapi kalau nak senang, korang makan je set detox nih , apa yang ada dalam set nih, ada alfalfa, herb-lax, pepermint, dtx complex dan paling power ada vivix, hooo, sangat best.

RESVERATROL UNTUK KURUS ?

RESVERATROL beri kebaikan dgn meningkatkan kebolehan badan kita mengenal pasti “lemak” melalui hormon insulin

HORMON INSULIN dalam badan mampu mengenal pasti “sensitivity” LEMAK dalam badan sama ada lemak tu perlu disimpan sebagai ” lemak kekal” dalam badan atau di jadikan “bahan bakar” untuk tenaga

RESVERATROL mampu “block” aka menghalang sel2 lemak pra-matang dari wujud dan sel lemak- lemak yang sedia ada dari berkembang

RESVERATROL juga mampu memperbahui sel2 dan aktifkan sel2 dlm badan, bila sel2 aktif akan menguatkan organ2 dalaman badan dan organ mampu bekerja secara effisyen dengan pengaliran oksigen yang mencukupi di dlm saluran darah

RESVERATROL membantu pengurangan pengumpulan dan penghalang sintesis lemak dan seterusnya meningkatkan pengoksidan asid lemak kerana RESVERATROL membantu meningkatkan pengaliran darah yang membawa oksigen ke seluruh badan iaitu pembakaran lemak.

RESVERATROL membantu memberi rasa kenyang yang berpanjangan sekaligus dapat mengurangkan keghairahan anda melihat makanan yang lazat depan mata.

VIVIX SHAKLEE = ANGGUR MUSCADINE + RESVERATROL ?

Vivix ialah sejenis minuman campuran botani, merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. 4 fakta di bawah terbukti vivix memang hebat

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge