emosi tak stabil suka bergaduh kesan hiper kolesterol

Emosi Tak Stabil, Suka Bergaduh, Tanda Korang Hiper Kolesterol

Korang pernah baca dan google tak ? Apa kesan orang yang ada kelebihan dari kolesterol jahat nih ? Makna aku ni kolesterol dia sangat tinggi . Kalaulah nak baca buku tuh, biasalah kita akan dengar sakit jantung , lesu dan sebagainya. Tapi itu bacaan buku dan google. Tapi peluang berjumpa dengan orang yang betul-betul ada hypercholesterol ini adalah satu refleksi kepada tahap kesihatan aku sendiri.

Semuanya bermula pada hari sabtu, sehari sebelum keluarga En Mustafa Ahmad, dan Rosnah Md Rejab, beserta dengan Magnificient seven, anak anak cikgu Pa nak anjurkan majlis rumah terbuka, sempena suatu kesyukuran kepada penempatan terbaru keluarga cikgu Pa di lembah klang. Dalam banyak-banyak lokasi, tak sangka mereka akan dapat rumah di seksyen 24 shah alam. Jadi segala persiapan telah dibuat, nak beli lemang daging kuih catering semuanya jadi kelam kabut. Aku pulak boleh ada jemputan rumah terbuka KABO pada sabtu itu, sehari sebelum bermulanya hari rumah terbuka cikgu Mustafa .

Mohd HUZAIFAH (bukan nama sebenar ), seorang yang belum kahwin lagi walaupun muka kacak, selalu mengalami stress yang amat teruk. Macam-macam ubat dia dah try, sehingga dia sanggup untuk membuat rawatan terapi Ozon. Ini semua gara gara dia didapati mengalami gelaja KOLESTEROL TINGGI, bukan dah tinggi, tapi dia kata TERLAMPAU TINGGI. Boleh dikatakan MOHD HUZAIFAH mengalami semua perkara dibawah disebabkan oleh kolesterol terlampau tinggi.

Ye, emosi dia selalu terganggu, ini semua disebabkan oleh kolesterol dalam badannya. Kata MOHD HUZAIFAH, dia ini selalu bergaduh dengan boss, hati tak tenang, memang jadi cepat marah dan hati tak tenteram. Mungkin sebab itu, dia cuba google rawatan untuk menurunkan kadar kolesterol, dan dijodohkan berjumpa dengan blog Diet Diet Sihat yang diusahakan oleh puan Ainul Fadzilah Mustafa.

Cerita perbualan mengenai kolesterol ini pun agak kelakar dan bercelaru. Ingat tak aku cakap harituh, keluarga cikgu pa sibuk nak buat persiapan rumah terbuka, julung-julung kali buat di Shah Alam, sebab dah duduk lama sangat beraya kat Gerik. Itu belum lagi mak Rosnah yang memang sangat-sangat cerewet bab makan, lagi-lagi bab nak beli lemang nih. Jadi perasaan Puan Ainul sebab dah ke laut, sampai terlupa harga Phytocol-ST, dia bagi je harga sebotol VIVIX, lagi senang, hahaha, ada promotionlah katakan bulan lepas. Oklah, dia cakap dengan aku suruh berdoa orang tu jadi ambil VIVIX sebotol.

Pada hari ahad, keesokan harinya, bermulalah hari paling bersejarah dalam hidup keluarga cikgu Pa. Buat julung kalinya rumah terbuka diadakan di Shah Alam, mengganti tradisi beraya di kampung dekat Gerik. Ramai jugak yang hadir, termasuk jugalah rakan-rakan Fauzi Ahmad dan Aida Fazlin yang terdiri dari usahawan usahawan yang berjaya yang ada company kereta sewa paling canggih di Malaysia. Sampai boleh dikatakan ramai tuh, aku kena pergi beli ayam merah lebih kat kedai Wira Tomyam, lauk cepat habis laku. Kalau jual VIVIX laku macam ni kan bagus, hahaha.

Jadi kesibukan demi kesibukan, tetamu datang menderu deru sampai kehabisan plastik hitam cap robot, tetiba Ainul mendapat panggilan yang ditunggu-tunggu,MOHD HUZAIFAH kata boleh tak COD vivix tuh ke Alam Budiman U10 ? Waktu petang yang kemuncak itu, panas panas terik, terpaksalah kami cari siapa yang ada stok VIVIX, nasib baik kami sempat meminjam stok daripada anak murid June Mohd Som yang hebat lagi cantik ayu menawan jelita baik budi perkerti ( ayat puji lebih, haritu dia belanja nasi lemak) . Jadi episod nak COD ini ditambah dengan aku pulak boleh tersalah jalan. Ainul cakap alam budiman, aku ingat alam impian. hahaha, Alam impian itu rumah Zura Betty dan Maleq. Jadi pencarian rumah kawan MOHD HUZAIFAH tuh berjaya, tak pasal-pasal pulak dia jemput makan open house rumah kawan dia tuh. Jadi masa tuh, aku sempat berborak dengan MOHD HUZAIFAH, dan baru aku faham, orang yang kolesterol tinggi terlampau ni memang sangat sangat stress. Aku cakap kat dia nasib baik dia tak kahwin lagi, nanti bini dia pulak jadi mangsa dera, tak pun mangsa seks ganas, ish ish ish.

Akhirnya dengan duit di tangan, kami pulang gembira, dapat membantu seorang lagi insan yang perlukan VIVIX Shaklee ini. Balik ke seksyen 24, akhirnya hujan turun, setelah ramai telah pulang, dan tetamu makin berkurang. yang tinggal hanyalah kawan Aini Fariza je, layan makan roti canai. Episod kali ini memang ternyata sangat best. Satu pelajaran penting ialah buatlah blog, sibuk menyibuk pun sales boleh masuk dan sempat membantu insan yang memerlukan.

Tapi cerita blog tuh tak habis lagi. Ini pulak selepas promosi VIVIX, masuk je bulan kemerdekaan. Ainul follow up MOHD HUZAIFAH. Ternyata MOHD HUZAIFAH sangat gembira dengan makan VIVIX ini. Dia kata badan dia dah mula rasa sihat. Dia sangat gembira, badan tak letih, dia rasa diri dia macam muda muda dulu bertenaga. Jadi episod COD kedua dilakukan lagi oleh aku jugak, insan rambut kerinting yang hensem lagi banyak hutang. COD ini dilakukan di sekyen 14 shah alam. Kami orang shah alam tak pernah guna istilah seksyen 14. hahahha.

Kali ini muka MOHD HUZAIFAH sangat puas hati. Sambung-sambung lagi borak, dia kata dia perlu habiskan sesi Terapi Ozon yang sangat mahal katanya. Dia cakap makan VIVIX ini jugak yang best, dalam dua tiga hari dah rasa kesan pada diri sendiri. Paling best dia kata dia makan sikit pun dah kenyang. Muka dia kegembiraan, sebab beli VIVIX ini lebih murah dari duit dia yang dah beribu habis semata-mata untuk merawat kolesterol tinggi melampau di dalam badannya yang lebih 30an. Paling seronok dia kata adik dia pun nak cuba shaklee jugak, mungkin terpegun dengan cerita abangnya yang kembali ceria selepas pekena VIVIX sebotol.

Kesimpulan cerita ini senang, kalau ada HYPERCHOLESTEROL bagi je VIVIX. apa penyakit pun kasi VIVIX je, senang ingat , sedap, nyum nyum nyum. Itu belum kira lagi, budak budak orlando yang diketuai Lyna Noh dan Zainul Anuar yang dah rasa VIVIX terbaru 13 kali lagi power . Lagi sedap katanya . Takpa tunggu VIVIX baru ni masuk malaysia, mesti mengancam awet muda. Mungkin cerita ini tak penting bagi korang, tapi EMOSI dan STRESS tuh memang terjadi sebab KOLESTEROL !!! Jadi minta mintaklah jaga diet, jaga badan, jaga makan.

Akhir kata, minta jasa baik oh bulan viralkan cerita nih, tak pun siakap keli, nak bayar korang dahlah mahal, oh bulan RM 10k, siakap keli RM 5k. The vocket pulak tah tah RM20k, nasiblah. Takpa aku share kat wall aku sudah, tak pun page aku tuh. Korang rasa cerita ini best, cuba like dan tekan share, hahahha.

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge