vivix solusi berhenti merokok

Hidung Kena Bedah Walaupun 5 Tahun Dah Berhenti Merokok

Siapa yang taknak berhenti merokok tuh, tolonglah baca, dan siapa yang belum hisap rokok lagi, jangan berani nak cuba. Sebabnya, yang dah berhenti pun, akan merasa kesan buruk akibat perbuatan hisap rokok yang lampau. Satu cerita menarik dari saudara Adriz melalui laman facebook beliau dikongsi ramai netizen di luar sana

PENGAKUAN BEKAS PEROKOK TEGAR

“Assalamualaikum,” tulis Adriz memulakan posting tersebut.

“Peringatan kepada kawan-kawan yg masih merokok. Berhenti lah merokok. Saya terpaksa jalani pembedahan bagi memotong tisu dalaman hidung supaya saya boleh bernafas menerusi hidung saya semula.

“Dipendekkan cerita, beginilah…. Saya sudah merokok selama lima tahun. Kini, sudah lima tahun saya berhenti.

“Beberapa tahun selepas saya mula merokok, saya mula diserang asma dan radang hidung dalaman yang menyebabkan saya susah untuk bernafas.

“Satu hari, saya diserang asma dengan teruk sehinggakan saya nekad berhenti merokok untuk kebaikan.” tulis Adriz.

Biarpun Sudah 5 Tahun Berhenti Merokok, Hidung Lelaki Ini Masih Terpaksa Dibedah

Menurut Adriz, biarpun dia sudah lama berhenti, kesan akibat merokok masih lagi ‘menghantui’ dirinya apabila tisu hidung dalamannya membengkak sehingga dia tidak mampu bernafas melalui hidung.

“Biarpun saya sudah berhenti, semuanya dah terlambat. Bahagian dalaman saya sudah rosak dan semakin teruk.

“Dipendekkan lagi, saya menerima banyak lagi serangan asma. Selain itu, tisu hidung dalaman saya membengkak sehingga saya tidak mampu bernafas melalui hidung langsung; menyebabkan saya terpaksa menjalani pembedahan,” kata Adzrin.

Dalam masa yang sama, Adriz turut menasihati mereka-mereka di luar sana yang merokok supaya berhenti dari membuat perbuatan tidak berfaedah itu.

“Saya tak perlu jelaskan secara terperinci tentang bulan-bulan penderitaan saya. Kesimpulannya, saya sebagai bekas perokok faham yang nak berhenti rokok memang susah. Janji kita cuba. Siapa yang langsung tak ada rasa salah sebab rosakkan diri dengan rokok, padan muka lah bila kau sakit nanti.” tulis Adriz sebelum mengakhiri posting itu dengan ayat pendek “Salvation lies within”.

MAMPUKAH RESVERATROL DAPAT MEMBANTU PEROKOK ?

  1. Resveratrol mendetoxkan nikotin dari dalam darah, organ, otak, dan tempat lain. Bila nikotin berkurangan, rasa ketagih pada nikotin pun hilang.
  2. Orang merokok merasakan satu perasaan bila dia menghisap rokok. Sebab itu bila dia berhenti merokok, otak dia rasa lain macam dan memanggil-manggil untuk dia merokok balik bagi mendapatkan semula perasaan itu. Resveratrol boleh memberikan perasaan tu, jadi dia tak rasa terpanggil nak merokok.
  3. Resveratrol mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdarawal sememangnya teruk, sebab itu orang yang berhenti merokok secara tiba-tiba, dia kena macam-macam penyakit. Senang cakap, badan ‘terkejut’ dengan keadaan yang dia tidak biasa (tiada sumber nikotin dalam badan). Resveratrol boleh redakan kejutan tu.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

TESTIMONIAL BERHENTI MEROKOK

berhenti merokok dengan vivix shaklee

orang masjid tanah berhenti merokok dengan vivix shaklee isteri suruh makan

berhenti-merokok-dengan-vivix-shaklee

ketagihan-rokok-hilang

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

SUMBER

  1. EZCHANNEL

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge