kolesterol stabil elok makan vivix shaklee

Kolesterol Tinggi Walaupun Jaga Makan

Bila sebut kolesterol ni, semua orang pun takut kan ? Mana taknye, dia sangat berkaitan dengan penyakit-penyakit kardiovaskular (sakit jantung), stroke dan sebagainya. Tapi kolesterol ni sebenarnya penting untuk tubuh kita. Kita perlukan kolesterol untuk:-

Pembinaan membran sel. Membran sel ni kerjanya melindungi sel kita dan mengawal aktivti keluar-masuk macam-macam benda ke dalam sel kita.

  • Untuk metabolisma vitamin-vitamin larut lemak A, D, E, K
  • Untuk penghasilan hormon
  • Untuk penghasilan jus hempedu.

Justeru badan kita kena ada kolesterol, tetapi pastikan kuantiti seperti di bawah:-

  • LDL (kolesterol jahat) —> tidak melebihi 2.6 mg/dL
  • HDL (kolesterol baik) —-> mesti lebih dari 1 mg/dL
  • Jumlah total kolesterol —-> mesti kurang dari 5 mg/dL

Kalau orang yang biasa buat blood test dan ada bahagian kolesterol tu, cuba tengok bacaannya di range mana. Kolesterol dalam badan ni tak ditentukan oleh saiz badan ye. Badan besar ke badan kecik ke, boleh jadi kolesterol tinggi atau rendah. Ada orang kurus kering tapi kolesterol tinggi… ada orang comel tembam tapi kolesterol rendah.

Faktor yang menyumbang kepada tingginya kolesterol seseorang:-

  • Pemakanan. yang ni yang paling dominan lah kalau kita kat malaysia ni. syurga makanan katanya.
  • Stress. yang ni pun satu hal.
  • Merokok
  • Hati yang tidak sihat. bukan sakit hati kat orang (pun boleh jadi juga kalau sampai stress) tapi liver problem.
  • Pengambilan alkohol dan ubat-ubatan yang tidak dikawal (misalnya asal sakit je makan ubat walaupun tanpa preskripsi).

Directly kita dapat kolesterol dari makanan kita, dan dari hati. Hati akan release kolesterol bila kita makan makanan yang mengandungi transfat dan lemak tepu. Dan juga bila ada sel kita rosak, hati akan release kolesterol untuk kerja-kerja penyembuhan.

Bila kita stress pun hati akan rembeskan kolesterol. Kalau kita tak kawal benda-benda tu, hati kita terus supply kolesterol ke dalam blood stream… hmmm, masa tu walaupun jaga makan, kolesterol tinggi juga. Badan kita ni perlukan penjagaan yang holistik atau keseluruhan. Kita tak boleh nak jaga satu part je, part lain kita biar, tak boleh. Semua sekali kena jaga.

Jadi jangan tinggal vitamin walaupun rasa OK jer.. takde masalah pun. Especially multivitamins. Check paras kolesterol masing-masing, pasangan, ibu bapa dan sesiapa yang rapat dengan kita, kalau skala mereka tak menepati paras kolesterol yang sihat, cepat-cepat suruh diorang makan vitamin kawal kolesterol.

BAGAIMANA RESVERATROL DAPAT TURUNKAN PARAS KOLESTEROL ?

Resveratrol terkenal dengan antioksidan yang tinggi. Antioksidan dalam resveratrol membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah. Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah

Fungsi resveratrol ini, ia melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan. Kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah yang boleh menyebabkan kolesterol berlebihan. Resveraterol terbukti berkesan mencegah pembekuan kolesterol dari melekat di saluran darah.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

vivix kolesterol tinggi

KOLESTEROL TURUN, KEPALA DAH TAK SAKIT

Alhamdulillah, gembira dapat berita kesan positive seorang customer. Beliau datang ke ofis untuk check kesihatan, antaranya buat blood test untuk blood sugar dan kolesterol. Beliau juga buat Karada – untuk check composisi lemak, internal body age, metabolisma rate. Masa check kolesterol beliau sangat tinggi, 8.7 dan dah lama mengalami sakit kepala bertahun-tahun. Alhamdulillah lepas consume vivix + omega selepas 2 bulan (nak turun kolesterol ambil masa ya!) . Kolesterol turun dari 8.7 ke 6.8, Dah tak sakit kepala

Ya Allah, nikmat kesihatan yang tidak terhingga. Ianya rezeki. Koleseterol tinggi punya banyak masalah kronik antaranya serangan jantung, stroke, tekanan darah tinggi dan banyak lagi. Jika anda atau orang tersayang mengalami masalah kolesterol tinggi, bertindaklah segera.

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Comments

comments

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge