Rahim Terpaksa Dibuang Akibat Pendarahan Teruk Selepas Bersalin

Di Malaysia, penyebab utama kematian ibu semasa bersalin ialah pendarahan berlebihan atau tumpah darah selepas bersalin iaitu sekitar 23 peratus. Tumpah darah ini berlaku akibat kekenduran otot-otot rahim terutamanya di kalangan wanita yang terlalu kerap mengandung dan bersalin. Begitu juga dengan wanita yang telah lanjut usia ketika melahirkan anak.

Jika tumpah darah berlaku di kalangan wanita yang mengalami masalah kurang darah, sudah tentulah ketahanan badannya menjadi lemah. Keadaan ini boleh membawa maut. Ada banyak perkara yang menjadi punca kepada masalah kurang darah di kalangan wanita.

Antaranya ialah pemakanan tidak seimbang yang menyebabkan kekurangan kandungan vitamin dan zat khususnya besi. Masalah ini juga mungkin berlaku disebabkan oleh kehamilan dan kelahiran yang terlalu kerap dan tidak diatur dengan betul.

Untuk membina darah, seseorang itu perlukan sumber makanan yang kaya protein dan zat besi seperti hati, daging, ayam, ikan, limpa dan sayur. Sebaiknya sebelum hamil seseorang wanita mesti menentukan tahap darahnya menerusi ujian menyukat paras hemoglobin.

Dari sudut ginekologi,selepas seseorang itu membuat pembedahan membuang kedua-dua ovari dan rahim,mereka akan mengalami menopos. Ada orang akan mengalami simptom-simptom menopos sebaik sahaja pembedahan dilakukan.Ini biasa dalam masa sebulan selepas pembedahan. Ada juga yang mengalami simtom menopos lambat seperti setahun selepas pembedahan. Simptom-simptom menopos adalah tidak khusus. Maksudnya simptom seperti cepat keletihan,tidak bertenaga dan lesu,cepat marah bukannya simptom menopos sahaja. Perasaan tidak sihat semakin ketara setiap bulan.

sumber: obgyndrsuhaimi

BAGAIMANA RESVERATROL MEMBANTU PESAKIT SELEPAS PEMBEDAHAN ?

Kajian telah menunjukkan bahawa Resveratrol mempunyai kandungan antioxidant yang paling tinggi. Daripada kajian juga mendapati bahawa kandungan Resveratrol diadapati daripada kulit dan biji Anggur Muscadine .

Antioxidant diperlukan pada kadar yang tinggi untuk mendapat kesihatan yang optima dan dapat membantu mencegah penyakit. Antioxidant dapat membantu dan membaik pulih sel rosak yang berpunca dari radikal bebas.

Resveratrol dapat mencegah dari sel kanser merebak kerana resveratrol dapat menghalang dari pembentukkan sel yang tidak normal dalam tubuh manusia merebak.

Resveratrol merupakan vitamin yang membantu memberi tenaga kepada mitochondria iaitu penjana tenaga sel.

Apabila rahim dibuang, proses menopos akan berlaku dan kita perlukan cukup zat nutrisi untuk pastikan badan kita sendiri kuat melawan perubahan hormon yang mungkin mengalami perubahan secara mendadak.

Resveratrp; tidak boleh kembalikan rahim yang telah dibuang tetapi boleh memberikan wanita itu kembali cergas bertenaga, emosi stabil dan kembali ceria menghadapi kehidupan.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

2 Replies to “Rahim Terpaksa Dibuang Akibat Pendarahan Teruk Selepas Bersalin”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge