vivix shaklee sembuhkan resdung

Resdung : Ubat & Rawatan Paling Berkesan Yang Tidak Menyakitkan

Resdung menghasilkan pelbagai gejala hidung dan tidak ketinggalan boleh juga memberikan kesan terhadap tekak, peti suara serta telinga tengah. Salah satu punca resdung adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga di sekelilingnya yang dipanggil sinus

Sekiranya dibiarkan tanpa rawatan, resdung boleh mengakibatkan maut tidak langsung yang disebabkan oleh komplikasi pada otak pesakit. Serangan resdung berulang-ulang juga boleh berlaku. Pesakit selalunya diberikan rawatan antibiotik untuk menyembuhkannya tetapi penyakit datang semula sebulan dua kemudian.

KESAN DARI RESDUNG YANG TIDAK DIRAWAT

 • Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
 • Jangkitan otak (meningitis)
 • Sakit tekak yang kronik
 • Jangkitan tulang muka
 • Memburukkan keadaan lelah
 • Berdengkur yang kronik
 • Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
 • Alahan hidung atau hidung sensitif
 • Selesema biasa yang melarat.

PUNCA UTAMA RESDUNG

Punca utama resdung adalah disebabkan virus, bakteria atau kulat (fungus). Semakin banyak kes resdung kulat dijumpai akhir-akhir ini, baik pada pesakit biasa atau mereka yang ada kompromi imuniti (ralat sistem pertahanan badan).

Penemuan Klinik Mayo pada 1999 mendapati, ada kulat pada 96 peratus pemeriksaan sampel hingus dari sinus pesakit sinusitis kronik. Ini bermakna ramai daripada pesakit sinusitis kronik mempunyai resdung kulat atau penyakit itu menjadi pemula kepada resdung kulat.

RESVERATROL, SINUS, RESDUNG

Kajian makmal dan manusia baru-baru ini menunjukkan bahawa resveratrol mungkin menawarkan pilihan rawatan yang lebih baik daripada terapi konvensional, yang biasanya melibatkan steroid untuk merawat gejala, ubat antimikroba, dan kadang kala pembedahan jika ubat tidak berfungsi. Resveratrol bersifat anti-radang dan sifat-sifat pengawalseliaan. Kajian menunjukkan resveratrol menghalang cecair, dengan tahap terapi yang sesuai dengan dos terapi. Apabila dibandingkan dengan ubat farmaseutikal, resveratrol sebenarnya jauh lebih baik daripada ciclesonide, triamcinolone, dan budesonide, dan serupa dengan fluticasone proprionate.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

rawat resdung dengan vivix shaklee

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

SUMBER

 1. http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2005&dt=0123&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kesihatan&pg=kn_01.htm
 2. http://www.panduanmalaysia.com/2013/02/penyakit-resdung-punca-dan-cara-merawat.html

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge