Retak Tulang Rahang Sembuh Dalam Masa 2 Minggu.. Uisshh Cepat tu !

Faktor yang mempengaruhi penyembuhan tulang:

1. Faktor pesakit

Umur : Tulang yang patah sembuh lebih cepat dalam kanak-kanak berbanding orang kumpulan umur yang lain. Secara umumnya, semakin muda seorang kanak-kanak tulangnya dijangka lebih cepat sembuh sehingga berusia pertengahan remaja – yang mana tulang sudah tidak mengalami pertumbuhan lagi.

Kesihatan pesakit : Bagi penghidap penyakit kronik, penyembuhan luka menjadi isu. Penyakit-penyakit ini memberi kesan terhadap sistem imun, mungkin susah bergerak bagi orang yang mengalami obesiti atau pengaliran darah yang kurang.

2. Faktor tulang

Kepadatan tulang : Bahagian yang bersifat kurang tumpat iaitu pada hujung tulang sembuh lebih cepat daripada badannya yang bersifat lebih tumpat.

Jenis tulang : Tulang selangka lebih mudah sembuh berbanding tulang lain. Mungkin sebab itu jika tulang selangka patah, rawatannya biarkan ia sembuh tanpa sebarang intervensi. Lagipun, tulang ini dipegang oleh otot yang banyak, risiko untuk beralih adalah rendah.

3. Faktor lain berkaitan patah tulang

Pergerakan pada tempat patah : Pergerakan berlebihan akan memanjangkan masa untuk sembuh. Oleh sebab itu bahagian yang terlibat akan disimen atau dipasang besi.

Tulang putus sepenuhnya : Proses ini akan mengambil masa agak lama untuk menyambung kembali tulang-tulang tersebut.

4. Faktor lain berkaitan kecederaan

Tempat tulang patah : Jika tulang patah berdekatan dengan sendi, kadar penyembuhan mungkin lebih lambat.

Bekalan darah : Jika bekalan darah ke bahagian tulang patah berkurang, kadar penyembuhan mungkin lebih lama kerana tisu rosak memerlukan bekalan darah yang banyak untuk membawa oksigen dan membuang sel-sel mati.

 

 

 

 

Proses penyembuhan tulang patah akan melalui 3 fasa secara serentak iaitu akan berlakunya proses:

1.Pembengkakan (inflamasi)
2.Penyingkiran sel-sel tulang yang rosak
3.Pembentukan semula tulang yang baru

jadi dalam proses penyembuhan tu kita perlukan makanan yang terbaik untuk cepatkan proses penyembuhan

Antara vitamin yang saya cadangkan adalah :-

Vivix


Vivix ni antioksidan terbaik yang mampu membaiki tubuh badan sehingga ke peringkat DNA. Jika DNA kita sihat, maka keseluruhan badan kita juga akan sihat.

 

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

 

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge