Suami Perokok Punca Payudara Isteri Bengkak Dan Bernanah

Payudara bengkak dan bernanah biasa terjadi akibat dari pada kanser payudara. Namun tahukah anda bahwa wanita yang memiliki suami perokok akan cenderung mengalami istilah payudara bengkak dan bernanah.

MASTITIS : BENJOLAN PAYUDARA

Hal ini biasa di sebut sebagai mastitis,mastitis adalah penyakit yan memiliki bermacam macam gejala termasuk adanya benjolan dan pembengkakan pada payudara.ini di akibatkan oleh adanya kuman dari suami yang gemar menghisap rokok dan tidak peduli dengan kebersihannya hal ini juga bisa terjadi akibat disebabkan oleh adanya kuman yang masuk ke saluran susu melalui perantaraan mulut ataupun hidung bayi ketika menyusui.

Bila keadaan payudara sudah membengkak seterusnya ia akan mengeluarkan cairan menyerupai nanah kuning busuk dari puting. Berlainan dari pada kanser payudara yang mengeluarkan cairan merah kecoklat coklatan seperti darah kotor.

KUMAN MENYERANG PAYUDARA

Menurut kajian penyakit mastitis bukanlah penyakit yang dipengaruhi faktor keturunan melainkan ia adalah terbentuk dari kuman pathogen yang berbahaya yang di bentuk dari beberapa rangkaian seperti kuman dari mulut suami perokok dan tangan suami ketika meransang isteri di ranjang.

Kajian itu juga menyebut ketika payudara dalam keadaan menegang pori pori kulit akan mengembang dan saat itulah kuman bisa masuk kedam kulit payudara.jadi pastikan tangan dan mulut anda bebas kuman sebelum meransang isteri.

Kuman yang masuk dalam kulit payudara ia akan berkembang menjadi sekumpulan nanah dalam rongga kelenjar payudara dan sel darah putih akan menahan serangan dari kuman sehingga muncul nanah busuk,bahayanya nanah ini akan merebak kebagian tubuh lainnya hingga menyebabkan daya tahan tubuh lemah.

LANGKAH PENCEGAHAN MASTITIS

Bila anda menemukan tanda tanda seperti benjolan di payudara dan berdenyut seperti bisul maka segeralah berjumpa doktor.

Perlu diketahui untuk menghilangkan jaringan payudara yang rosak akibat mastitsi hanya bisa dibuang dengan cara pembedahan,dan pembedahan ini memiliki waktu yang khusus,jika keadaan penderita lemah ia tidak boleh dilakukan.

Pembedahan mastitis hanya dilakukan apabila keadaan sipenderita kuat dan keadaan nanah yang harus matang.

Salah seorang doktor pakar bedah Amsterdam yang pernah menangani kes mastitis ini berkata,kuman yang mengorogoti payudara berasal dari pada sentuhan langsung antara mulut si suami perokok yang tidak menjaga kebersihan ketika mengadakan hubungan seks.

sumber: blogmazeer

RESVERATROL TERBUKTI DALAM BANYAK KAJIAN

Resveratrol yang telah terbukti dalam banyak kajian saintifik boleh membantu mencegah dan merawat kanser. Antara kajian saintifik yang membuktikan keberkesanan resveratrol melawan kanser:

Kajian dalam Annals of The New York Academy of Sciences pada tahun 2011 melaporkan beberapa kajian awal menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti kanser.

Kajian yang diterbitkan oleh FACEB jurnal pada October 2011 menunjukkan resveratrol berjaya menghalang sel kanser payu dara daripada membesar.

Kajian yang dibuat oleh University of Nebraska pada tahun 2008 mendapati resveratrol berjaya menghalang estrogen daripada bertindak balas dengan DNA dan menyebabkan kanser payu dara.

Kajian yang dibuat oleh University of Florida pada tahun 2011 menunjukkan resveratrol mempunyai sifat anti-carcinogenic yang boleh menghalang sel normal menjadi sel kanser.

Kajian yang dibuat oleh University of Kansas pada tahun 2012 menunjukkan resveratrol boleh membantu menghalang kanser prostate daripada membesar.

FUNGSI RESVERATROL MELAWAN KANSER

Resveratrol membantu merawat kanser dengan membetulkan DNA sel yang rosak supaya signal sel dapat diproses dengan betul. Ini akan menyebabkan sel-sel kanser yang rosak ini ‘membunuh diri’ melalui proses apoptosis.

Apabila semakin lama menggunakan resveratrol, sel-sel kanser akan semakin berkurangan dan akhirnya hilang. Anda boleh teruskan dengan resveratrol walaupun anda sudah bebas kanser kerana khasiat resveratrol sangatlah banyak.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

DOKTOR SAHKAN KETUMBUHAN PAYUDARA HILANG

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3 . TESTIMONI 18: ZAMZAKIDAH ABDUL HAMID.[DOKTOR SAHKAN KETUMBUHAN DI PAYUDARA HILANG SETELAH 3 MINGGU AMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE]

doktor sahkan ketumbuhan payudara hilang selepas amalkan vivix shaklee

Assalamualaikum, Saya Zamzakidah Binti Abdul Hamid ingin berkongsi 1 pengalaman yang tak pernah terjangka oleh fikiran saya pada suatu ketika dulu dan sebagai seorang wanita, sesiapa pun tidak inginkan apa yang pernah saya alami.

Pada Julai 2014, ya pada tahun 2014,sudah hampir 3 tahun perkara ini berlalu. Tapi tak pernah saya lupakan dalan lipatan sejarah kehidupan saya apabila saya telah menerima ujian hebat dengan mengalami simptom-simptom pengidap BARAH PAYUDARA. Allahuakhbar ,betapa dunia saya terasa gelap seketika waktu itu.

Bermula dengan lelehan cecair yang berwarna merah kehitaman yang keluar dari ‘nipple’ payudara sebelah kanan adalah permulaan saya menyedari masalah yang saya hadapi. Bukan cecair biasa, tapi berdasarkan dari warna dan bau cecair tersebut confirm DARAH.Pada yang tak boleh bayangkan macam mana rupanya,saya lampirkan sekali untuk anda.Tanpa rasa sakit atau ada bonjolan disekitar payudara, tetiba boleh jadi macam ni. Boleh bayangkan tak perasaan saya masa tu. Memang sangat panik.

Keesokkan hari, saya terus mendapatkan pemeriksaan di hospital yang berhampiran untuk mengenalpasti masalah yang saya hadapi walaupun ada perasaan takut jugak sebenarnya. Hasil daripada pemeriksan dan imbasan ULTRASOUND & MAMMOGRAFI yang dijalankan oleh doktor pakar, terdapat 2 ketul ketumbuhan dikesan berada di ‘LOWER & UPPER OUTER QUADRANT’ di sebelah kanan payudara saya. Doktor terus menetapkan 1 lagi tarikh untuk saya menjalankan ujian BIOPSI untuk mengambil sampel sebahagian tisu untuk mengenalpasti jenis ketulan tersebut. Dan hasil ujian itu, ketulan ketumbuhan pada payudara saya adalah SEL BUKAN DARI KUMPULAN KANSER. Alhamdulillah, tetapi doktor tetap mencadangkan kepada saya untuk menjalankan pembedahan untuk membuang 2 ketul ketumbuhan itu supaya ianya tidak menjadi potensi untuk terjadinya kanser payudara.

Atas pandangan dan nasihat sahabat merangkap upline saya, VIVIX adalah satu-satunya alternatif dan usaha saya untuk mengurangkan risiko menghadapi sebarang kemungkinan sebelum hari pembedahan. Dan setelah hampir 3 minggu konsisten mengamalkan Vivix, hari yang mendebarkan telah tiba. 21 Ogos 2014,sebelum ke dewan bedah saya di bawa sekali lagi untuk membuat pemeriksaan imbasan Ultrasound.

Allahuakhbar !!! Ketumbuhan yang 2 ketul tu dah tinggal 1..puas doktor mencari mana hilangnya yang seketul lagi.Confirm tak ada!!! Dan yang tinggal 1 sahaja itu pun saiz nya dah kecil dari saiz asal haritu. (tak tau nak react macam mana..tapi nangis jugak la, sebab Allah permudahkan semuanya untuk saya). Jadi, pembedahan tetap di jalankan juga untuk membuang 1 sahaja ketumbuhan yang masih tinggal. Nasib baik la kan, kalau tak mesti kena tebuk 2 tempat. Alhamdulillah, saya selamat menjalani pembedahan yang tak sampai 1 jam pun operasinya .

Inilah Shaklee Story saya untuk tatapan semua. Untuk yang masih ragu-ragu dengan Vivix Si Tonik Ajaib, ini adalah kisah benar saya bersama Vivix. Bagaimana Vivik membantu saya menghadapi saat-saat kemurungan saya untuk seketika. Dan Vivix juga lah yang membuat saya kembali tersenyum gembira. Untuk membantu meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh, Vivix adalah pilihan yang terbaik.

Terima Kasih Vivix Terima Kasih Shaklee.

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge