Tanda-tanda Anda Tidak Subur Dan Sukar Hamil

Ketidaksuburan bermakna seorang wanita itu tidak dapat hamil setelah setahun mencuba. Ataupun, enam bulan, jika wanita itu berumur 35 tahun atau lebih tua. Wanita yang boleh hamil tetapi tidak mampu untuk hamil juga mempunyai kemungkinan tidak subur.

Di Malaysia kadar ketidaksuburan dianggarkan sebanyak 10-15% dari pasangan yang telah berkahwin di Malaysia, dan kadar ini lebih kurang sama dengan USA dan UK. Setiap 10 pasangan yang sudah berkahwin, satu pasangan pasti mengalami masalah ketidaksuburan.

GEJALA KETIDAKSUBURAN DALAM WANITA

Pada wanita, perubahan dalam kitaran haid dan ovulasi boleh menjadi tanda-tanda penyakit yang berkaitan dengan kemandulan. Gejala termasuk:

 1. Temmpoh yang tidak normal  – Pendarahan adalah lebih berat atau lebih ringan daripada biasa.
 2. Haid yang tidak teratur – Bilangan hari di antara setiap tempoh berbeza setiap bulan.
 3. Tiada tempoh – Anda tidak pernah mempunyai suatu atau tempoh tiba-tiba berhenti.
 4. Senggugut – sakit belakang, sakit pelvis, dan kekejangan mungkin berlaku.

Kadang-kadang, kemandulan wanita adalah berkaitan dengan masalah hormon. Dalam kes ini, gejala boleh termasuk:

 1. Perubahan kulit, termasuk jerawat lebih
 2. Perubahan dalam nafsu seks dan keinginan
 3. Pertumbuhan rambut hitam pada bibir, dada, dan dagu
 4. Kehilangan rambut atau penipisan rambut
 5. Penambahan berat badan

Gejala-gejala lain termasuk:

 1. Keputihan susu dari puting yang tidak berkaitan dengan penyusuan
 2. Sakit semasa hubungan seks
 3. Banyak perkara lain yang boleh membawa kepada kemandulan di kalangan wanita, dan tanda-tanda mereka berbeza-beza.

GEJALA KEMANDULAN PADA LELAKI

Gejala kemandulan pada lelaki boleh menjadi samar-samar. Mereka boleh pergi tanpa disedari sehingga seorang lelaki cuba untuk mempunyai bayi. Gejala bergantung kepada apa yang menyebabkan kemandulan. Mereka boleh termasuk:

 1. Perubahan dalam pertumbuhan rambut
 2. Perubahan dalam keinginan seks
 3. Sakit, sekaligus, atau bengkak pada buah zakar
 4. Masalah dengan ereksi dan ejakulasi
 5. Kecil, buah zakar firma

BILA ANDA WAJIB BERJUMPA PAKAR KESUBURAN ?

Jika anda di bawah 35 dan telah cuba untuk hamil tidak berjaya selama setahun, berjumpa dengan doktor anda. Wanita 35 dan lebih tua perlu berjumpa doktor selepas enam bulan mencuba.

Ujian darah, air kencing, dan pengimejan yang boleh dilakukan untuk mengetahui mengapa anda menghadapi masalah hamil. Satu analisis sperma yang boleh dilakukan untuk memeriksa kiraan sperma seorang lelaki dan kesihatan keseluruhan sperma.

BAGAIMANA RESVERATROL MEMPERBAIKI MASALAH KESUBURAN ?

Apa yang penting untuk anda tahu, Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah “Oxidative Damage”. Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya.

Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage.

Apabila telur yang ‘dilindungi’ ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN. Resveratrol mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.

Kesimpulannya, resveratrol juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

berjaya hamil seelpas 5 tahun dengan minum vivix shaklee

akirnya dapat anak pertama selepas minum vivix shaklee

vivix shaklee kesuburan tunggu 10 tahun kereta cantik

disahkan hamil selepas sebulan amalkan vivix

customer pregnant minum vivix shaklee

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge