Tips Kuatkan Rahim Selepas Keguguran

Kenapa perlu kuatkan rahim selepas keguguran?

Apabila keguguran berlaku, otot-otot rahim menjadi lemah dan tidak berada dalam keadaan yang baik. Jika anda mengandung semula, dikhuatiri anda akan mengalami keguguran sekali lagi, akibat rahim yang belum betul-betul bersedia.
.
Oleh itu, tips kuatkan rahim selepas keguguran ini adalah sangat penting untuk memastikan anda betul-betul bersedia untuk mengandung semula dan untuk mengelakkan kejadian keguguran berulang.

Tips Kuatkan Rahim Selepas Keguguran Yang Wajib Anda Amalkan

1.Berurut

Berurut yang dimaksudkan ialah di kawasan perut di mana rahim kita berada. Kadang kala keguguran menyebabkan rahim kita jatuh dari kedudukan asal. Kedudukan rahim yang tidak betul boleh menjejaskan fungsi sistem reproduksi kita. Oleh itu, urutan adalah sangat membantu untuk membetulkan kedudukan rahim & otot-otot rahim yang lemah.

Adalah lebih baik kalau anda berurut satu badan untuk mengembalikan semula kecergasan badan & membuang angin yang ada. Biasanya orang melayu berurut selama 3 hari berturut-turut.

2. Jaga pemakanan

Amalkan makanan yang segar dah elakkan makanan yang diproses. Ini kerana makanan yang diproses mengandungi bahan kimia yang memudaratkan. Elakkan juga makanan segera dan junk food.
Kalau nak senang, bayangkan yang anda sedang mengandung. Waktu mengandung kita akan jaga pemakanan sebab ada baby dalam perut. Betul tak? Kita nak makan makanan yang berkhasiat je supaya baby dalam perut pun dapat kebaikannya. Jadi, jaga pemakanan seperti mana waktu kita sedang mengandung.

 

3. Elakkan pemakanan yang bersifat “tajam” , “sejuk”, dan “panas”

Makanan tajam termasuklah jeruk, asam boi, nenas, air tebu, air coke, dan sebagainya. Biasanya makanan tajam ni rasanya masam & berasid. Manakala contoh makanan sejuk pula ialah cendawan, keladi, betik. Makanan panas merujuk kepada makanan yang mengandungi ragi seperti tapai.
kuatkan rahim selepas gugur1 300×212 Tips Kuatkan Rahim Selepas Keguguran

4 . Makanan Tambahan

Amalkan makanan tambahan yang mampu menguatkan otot rahim dan penghasilan telur yang sihat.

 

 

 

 

 

Minuman Tambahan membantu kuatkan Rahim Selepas Keguguran

 

 

 

 

ESP – Sumber protin untuk menguatkan otot rahim, juga menjadikan sel lebih sihat dengan itu menguatkan rahim dan meningkatkan kesuburan wanita. Juga penting untuk persediaan sebelum hamil lagi.

 

CARA ORDER MINUMAN KUATKAN RAHIM

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke ESP ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan
Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge