DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

12 Cara Kecilkan Paha

12 Cara Kecilkan Paha

Kita sering mendengar tentang banyak cara untuk mengurangkan lemak perut tetapi masalah lain bagi kebanyakan wanita adalah paha guruh mereka. Dan jika anda seorang yang peha tebal, anda pasti tahu kesakitannya dengan cukup baik. Hari ini kami akan memberitahu anda beberapa petua untuk mengurangkan dan mengurangkan lemak paha bawah umur anda.

1 Yang benar

Tidak ada yang dapat dilakukan hanya untuk mengurangkan lemak paha. Penurunan berat badan adalah proses keseluruhan. Apabila anda makan dengan sihat dan bersenam, badan anda membakar lemak secara keseluruhan dan pengurangan tempat bukanlah konsep yang sebenar. Tetapi ada beberapa petua yang boleh anda ikuti untuk menegangkan paha anda dengan penurunan berat badan secara keseluruhan.

2 Kurangkan pengambilan garam anda

Pengambilan garam yang berlebihan dapat menjadikan badan anda menyimpan lebihan air. Ini boleh menyebabkan kembung dan mengubah bentuk badan anda termasuk paha anda. Memotong garam akan segera mengubah pakaian anda kerana air mengikut garam. Oleh itu, pengambilan lebih sedikit garam bermaksud pengurangan air di dalam badan.

3 Mempunyai lebih banyak elektrolit

Elektrolit bermaksud kalsium, magnesium dan kalium. Semakin banyak elektrolit yang ada di dalam badan anda, semakin sedikit garam yang akan dikekalkan. Pisang, yogurt dan sayur-sayuran berdaun hijau kaya dengan pelbagai jenis elektrolit.

4 Kurangkan pengambilan karbohidrat anda

Karbohidrat diubah menjadi glikogen, yang kemudian disimpan di hati dan otot anda bersama dengan air. Semakin banyak karbohidrat yang anda makan, semakin banyak air yang disimpan oleh badan anda. Itulah sebabnya mengapa banyak orang merasa mereka kehilangan berat badan setelah mereka mengikuti diet rendah karbohidrat.

5 Makan lebih banyak protein dan serat

Diet kaya protein dan serat berfungsi untuk menurunkan berat badan. Protein dan serat dapat membantu anda kenyang lebih lama dan dengan itu menghentikan anda daripada makan berlebihan.

6 Lakukan latihan kekuatan

Walaupun pengurangan lemak di tempat tidak mungkin dilakukan, latihan otot tertentu agar kuat dan kencang dapat dilakukan dengan mudah.

Anda boleh menargetkan paha dengan melakukan lunges curtsy, goblet squat dan sumo squat. Lakukan beberapa peningkatan sisi paru-paru dan kaki sisi untuk memberi tumpuan pada paha dalaman anda. Kerjakan tali pinggang anda dengan melakukan liflift, melengkung kaki dan jambatan.

7 Terus beralih pergerakan anda

Anda boleh membina otot dan kekuatan di paha anda dengan tidak melakukan senaman yang sama setiap hari. Beralih bergerak sangat penting dan melakukan latihan yang berbeza dapat menolong anda melakukannya. Anda boleh melakukan squats satu hari dan lungsing pada keesokan harinya.

8 Cuba latihan HIIT

Untuk menaikkan paha dengan cepat, anda boleh menggabungkan latihan HIIT dengan latihan kekuatan. Ini akan membantu anda membakar lebih banyak kalori dan membuat kekurangan kalori yang diperlukan untuk menurunkan berat badan.

9 Keputusan

Anda tidak boleh menurunkan berat badan hanya dari satu bahagian badan anda. Dan kaedah terbaik untuk menurunkan berat badan adalah kombinasi diet sihat dan senaman yang betul. Berikut adalah 3 latihan yang dapat menenangkan paha anda.

10 Lunges

Lunges menargetkan paha depan, paha belakang, dan glute anda.

Petunjuk: Berdiri tegak di atas tanah dengan kaki selebar pinggul dan tangan di pinggul anda. Gerakkan kaki kanan anda 1 kaki ke hadapan dan turunkan badan anda sehingga kedua kaki depan dan belakang anda membuat sudut 90 darjah. Pegang kedudukan ini selama 2-3 saat, kemudian tekan ke tumit kanan untuk kembali ke kedudukan permulaan.

11 Setinggan

Squats membantu menargetkan paha depan, paha belakang, glute, punggung bawah, dan betis anda.

Petunjuk: Berdiri tegak di atas tanah dengan kaki anda terpisah. Rentangkan tangan anda di hadapan anda dan pada masa yang sama lenturkan lutut anda dan turun (jongkok ke bawah) seolah-olah anda akan duduk di kerusi. Pergi serendah yang anda boleh. Tahan pose ini selama beberapa saat, kemudian muncul. Ulangi sama 10-15 kali.

12 Bulatan Kaki Tunggal

Single-Leg Circles bagus untuk quad dan adductor. Petunjuk: Berdiri tegak di atas tanah dengan kaki anda terpisah. Letakkan kaki kanan ke hadapan dengan jari kaki menunjukkan. Angkat kaki kanan hingga lutut dan gerakkan ke luar untuk membuat bulatan. Lakukan ini 5-10 kali ulangi sama dengan kaki yang lain.

Leave a Reply

%d bloggers like this: