DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

16 Fakta Penting Tentang KANSER

16 Fakta Penting Tentang KANSER

MAKLUMAT KANSER TERKINI:

Selepas bertahun-tahun memberitahu orang kemoterapi adalah satu-satunya cara untuk mencuba dan menghapuskan kanser, akhirnya ada cara alternatif.

1. Setiap orang mempunyai SEL KANSER dalam badan. SEL KANSER ini tidak muncul dalam ujian standard sehingga mereka telah berlipat ganda kepada beberapa bilion. Apabila doktor memberitahu pesakit KANSER bahawa tidak ada lagi SEL KANSER dalam tubuh mereka selepas rawatan, itu hanya bermakna ujian tidak dapat mengesan SEL KANSER kerana mereka belum mencapai saiz yang dapat dikesan

2. Sel-sel kanser akan muncul antara 6 hingga 10 kali dalam seumur hidup seseorang.

3. Apabila sistem imun seseorang kuat, SELNKANSER akan dimusnahkan dan dihalang daripada membesar dan membentuk tumor.

4. Apabila seseorang mempunyai KANSER ia menunjukkan bahawa orang itu mempunyai banyak kekurangan nutrisi. Ini mungkin disebabkan faktor genetik, makanan dan gaya hidup genetik.

5. Untuk mengatasi pelbagai kekurangan nutrien, mengubah diet dan termasuk suplemen akan menguatkan sistem imun.

6. Kemoterapi melibatkan keracunan sihat yang berkembang pesat dalam sumsum tulang, saluran pencernaan, seperti hati, buah pinggang, Jantung, paru-paru dan sebagainya.

7. Radiasi semasa memusnahkan sel-sel kanser juga membakar, parut, dan merosakkan sel, tisu dan organ yang sihat.

8. Rawatan awal dengan kemoterapi dan radiasi selalunya akan mengurangkan saiz tumor. Walau bagaimanapun penggunaan kemoterapi dan radiasi yang berlanjutan tidak menyebabkan kemusnahan tumor.

9. Apabila badan mempunyai terlalu banyak beban toksik daripada kemoterapi dan radiasi, sistem kekebalan tubuh sama ada dikompromi atau dimusnahkan, oleh itu orang itu boleh tunduk kepada pelbagai jenis jangkitan dan komplikasi.

10. Kemoterapi dan radiasi boleh menyebabkan sel kanser merebak ke tapak lain.

11. Cara yang berkesan untuk memerangi KANSER adalah untuk MELAWAN SEL KANSER dengan tidak memberi makan yang boleh melipat gandakan sel kanser

APAKAH MAKANAN SEL KANSER ?

A. Gula adalah KANSER – pengantara
. Dengan memotong gula, ia memotong salah satu bekalan makanan penting kepada SEL KANSER. Nota: Pengganti gula seperti Nutra Sweet, sudu kecil dan lain-lain dibuat dengan aspartam dan ia berbahaya. Pengganti semula jadi yang lebih baik akan menjadi madu Manuka atau molase tetapi hanya dalam jumlah yang sangat kecil. Garam meja mempunyai bahan kimia yang diperbuat untuk menjadikannya berwarna putih. Alternatif yang lebih baik ialah aminos Bragg atau garam laut.

B. Susu menyebabkan badan menghasilkan lendir (Plema atau sipon) terutama di saluran gastrousus. KANSER memakan lendir. Dengan memotong susu dan menggantikan susu kedelai tanpa gula menyebabkan sel kanser akan DIKELUARKAN.

C. Sel kanser berkembang dalam persekitaran asid. Diet berasaskan daging adalah berasid dan lebih baik makan ikan dan ayam kecil daripada daging lembu dan daging babi. Daging juga mengandungi antibiotik ternakan, hormon pertumbuhan dan parasit, yang semuanya berbahaya, terutama kepada pesakit KANSER.

D. Diet yang diperbuat daripada 80% sayur-sayuran dan jus segar bijirin, kacang biji dan buah-buahan sedikit membantu meletakkan badan ke dalam persekitaran alkali. Sekitar 20% boleh dari makanan yang dimasak termasuk kacang-kacangan. Jus sayur-sayuran segar memberikan enzim hidup yang mudah diserap dan mencapai tahap selular dalam masa 15 minit untuk menyuburkan dan meningkatkan pertumbuhan sel-sel yang sihat.
Untuk mendapatkan enzim hidup untuk membina sel-sel yang sihat cuba minum jus sayuran (kebanyakan sayur-sayuran termasuk pucuk kacang) dan makan beberapa sayur mentah 2 atau 3 kali sehari.
Enzim dimusnahkan pada suhu 104 darjah F (40 darjah C).

E. Elakkan minuman kopi sintetik, teh, coklat dan cola yang mempunyai kafein yang tinggi. Teh hijau adalah alternatif yang lebih baik dan mempunyai sifat-sifat yang memerangi KANSER, air yang terbaik untuk meminum air yang telah dimurnikan, atau ditapis, untuk mengelakkan toksin dan logam berat yang diketahui dalam air paip. Air suling adalah berasid dan elakkannya

12. Protein daging adalah sukar untuk dicerna dan memerlukan banyak enzim pencernaan. Baki daging yang belum dicekik di dalam usus akan menjadi bersih dan membawa kepada pembentukan yang lebih toksik.

13. Dinding sel kanser mempunyai perlindungan yang sukar. Dengan menjauhkan diri dari atau makan kurang daging ia membebaskan lebih banyak enzim untuk menyerang dinding protien sel-sel kanser dan membolehkan sel-sel pembunuh badan.

14. Sesetengah makanan tambahan membina sistem imun (IP6, Flor-esensi, Essiac, anti-oksidan, Vitamin, mineral, EFAS dll.) Untuk membolehkan sel-sel pembunuh sendiri membunuh sel-sel kanser. Suplemen lain seperti Vitamin E diketahui menyebabkan apoptosis atau diprogramkan sel mati kaedah biasa badan untuk melupuskan sel-sel yang rosak dan tidak diingini.

15. KANSER adalah penyakit minda, badan dan semangat. Semangat yang proaktif dan positif akan membantu Pahlawan KANSER menjadi mangsa. Kemarahan dan kepahitan yang marah meletakkan tubuh menjadi persekitaran yang tertekan dan berasid. Belajarlah untuk mempunyai semangat yang penyayang dan pengampunan.
Belajarlah untuk RELAX dan nikmati hidup.

16. Sel-sel kanser tidak boleh berkembang maju dalam persekitaran oksigen. Menggunakan bantuan pernafasan setiap hari untuk mendapatkan lebih banyak oksigen ke tahap selular. Terapi oksigen adalah cara lain untuk memusnahkan sel kanser.

Leave a Reply

%d bloggers like this: