DIET DIET SIHAT

Sihat Dengan Diet Yang Sihat

20 Tanda Badan Bertoksik Tinggi

20 Tanda Badan Bertoksik Tinggi

1) Saya selalu merasa lemah, letih dan tidak bersemangat.

2) Saya mempunyai masalah untuk fokus dan menumpukan perhatian terhadap sesuatu.

3) Saya mudah mendapat selsema

4) Saya kadangkala mengalami masalah nafas berbau.

5) Hidung saya selalu merasa tersumbat dan berkahak

6) Saya mempunyai masalah bau badan yang kurang menyenangkan sekiranya tidak menggunakan deodorant.

7) Saya kerap merasa kembung, ‘angin’ atau penghadaman yang tidak baik terutamanya selepas makan.

8) Saya mempunyai lingkaran gelap dibawah mata atau ‘eye bag’

9) Saya mudah mendapat alahan atau allergi, eczema, jerawat atau psoriasis.

10) Saya mempunyai masalah berat badan yang susah nak diturunkan.

11) Saya kadangkala tidak membuang air besar setiap hari

12) Saya kerap sakit-sakit badan.

13) Saya selalu mengalami masalah bengkak atau sembab.

14) Nak bangun pagi pun rasa letih sangat, walhal cukup tidur.

15) saya kuat selera makan. Craving makanan manis je

16) Period saya pun kadang datang, kadang tak datang. Bercelaru. Rasa tak macam perempuan normal kadang-kadang.

17) saya Kencing pun tak lawas. Kalu terbatuk tu kadang2 terkencing sekali.

18) Kepala saya pun asyik sakit je. Migrain.Kerja banyak. Stress.

19) Kulit saya pun dah nampak kusam.Kedut-kedut halus dah mula ada.

20) saya susah nak tido malam/insomnia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.