DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

4 Fasa Proses Penyembuhan

4 Fasa Proses Penyembuhan

*Anda semua kena baca nie,kalau nak sihat dan cantik luaran dan dalaman !!! Proses ini hanya sementara untuk perbetulkan dan badan sedang dalam proses Peyembuhan*
* PROCES PEYEMBUHAN*

Healing process iaitu proses pemulihan akan melalui 4 fasa ini iaitu: *Release, Relax, Revive dan Renew*. Apabila kita menggunakan produk baru yang natural@semulajadi, contohnya makanan tambahan , minuman, atau skincare, terdapat 4 proses yang akan berlaku pada badan dan kulit kita .

1⃣ *Release – SINGKIR*
Maksud di sini adalah pembuangan toksin @ bahan kimia. Tempohnya bergantung pada setiap individu itu . Ini yg selalunya membuatkan kita tidak tahan dan berhenti menggunakan produk tersebut , tetapi kesannya bersifat sementara shj .

2⃣ *Relax – REHAT*
Organ atau kulit akan berehat dan akan berbalik pada asal , setelah penat bekerja keras sewaktu proses penyingkiran.

3⃣ *Revive – PULIH*
Proses pembaik pulih sel sel yang telah rosak akan berlaku di dalaman @ luaran.

4⃣ *ReNEW – GANTI*
Sel-sel yg telah dibaiki akan diganti dengan sel-sel @ kulit baru.
Seandainya kita tukar produk, tapi tak ada perubahan yang berlaku dalam waktu terdekat atau makin teruk, itu NORMAL. *Paling kurang mesti ambil masa 4 bulan untuk lengkapkan semua proses di atas.*

Jika berhenti di bulan ke 2 bermaksud baru habis proses relax. Tak sempat pulih dan renew lagi. So, dia akan dapat kulit yang normal sahaja, hanya toksik sahaja tak ada kat kulit kita tapi tak sempat pulih dan ganti baru. Jadi bukan salah produk tapi proses tak complete sebenarnya. Kesimpulannya, *SABAR dan KONSISTEN* guna lnsyaAllah masalah anda mampu dirawat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: