DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

4 Manfaat Manjakani Untuk Wanita

4 Manfaat Manjakani Untuk Wanita

KEBAIKAN MANJAKANI ASLI‼️

kebaikan manjakani untuk kesihatan wanita

Manjakani tidak asing lagi buat wanita.Malah ia sangat istimewa dan mengandungi pelbagai kebaikan dan manfaat untuk kesihatan diri.
Untuk wanita yang baru lepas bersalin atau kaum ibu yang mengalami masalah faraj longgar bolehlah mencuba mengambil manjakani ini untuk rawatan.
Terdapat 4 petua yang boleh di amalkan oleh kaum wanita supaya cik🌹sering terjaga dan bebas daripada masalah dalaman wanita.

✳️Petua 1✳️

Rebus 3 biji buah manjakani dengan 2 cawan air sampai mendidih dan airnya bertukar menjadi coklat pekat. Gunakan air itu untuk mencuci bahagian faraj. Amalkan setiap hari.boleh juga di rebus bersama sirih utk masalah keputihan.

✳️Petua 2✳️

Ambil sebiji buah manjakani. Masukkan kedalam nasi yang sedang mendidih, bila nasi telah kering, ambil buah manjakani tersebut dan potong kecil-kecil semasa masih lembut dan makan bersama nasih yang masih panas. Amalkan selalu.

✳️Petua 3✳️

Rebus buah manjakani /bersama sirih. Air rebusannya diminum.Bukan sahaja elok untuk mengetatkan faraj, tetapi juga elok untuk melangsingkan badan dan untuk awet muda.menghilangkan/wangikan bau badan

✳️Petua 4✳️

Asah sebiji buah manjakani dan sapu serbuknya pada luka atau tempat berjahit.Insyaallah cepat pulih. Petua ini boleh di gunakan kepada wanita lepas bersalin,penghidap buasir atau mengalami luka-luka.

Leave a Reply

%d bloggers like this: