DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

5 Kebaikan Rumpai Laut Untuk Wajah

5 Kebaikan Rumpai Laut Untuk Wajah

KEBAIKAN RUMPAI LAUT (SEAWEED) UNTUK WAJAH

1. Membantu detoksifikasi kulit dari kotoran di wajah

– Rumpai laut diketahui mengandungi antioksidan. Kandungan ini membantu menyahtoksin kulit dari toksin dan kekotoran yang sering menjadi penyebab utama jerawat.

2. Membantu melegakan kawasan kulit yang terkena ekzema

– Rumpai laut adalah produk yang sangat serba boleh. Salah satunya boleh mengubati ekzema dan membantu melegakan kawasan kulit yang kering atau gatal ketika ekzema berulang.

3. Melindungi dari radikal bebas dan mencegah penuaan kulit

– Rumpai laut juga mampu melindungi dari keadaan kulit berminyak. Rumpai laut yang kaya dengan vitamin B dan anti-radang dapat menghidrat kulit dengan memberikan kelembapan semula jadi.

4. Menjadi pelembap semula jadi pada wajah muka anda

– Ia juga menghidrat dan menyuburkan sel, memberikan kulit penampilan yang lebih sihat dan berseri. Dengan menggunakan produk penjagaan kulit yang mengandungi rumput laut, kulit akan menyerap kelembapan dan menguncinya di lapisan epidermis.

5. Memberikan nutrien pada kulit wajah yang diperlukan

– Sifat rumput laut sangat bagus dan produk kecantikan seperti krim muka dari rumput laut sangat mudah digunakan sebagai bahan penjagaan kulit. Dengan nutrien yang ada pada rumpai laut, ianya juga berguna dalam menyediakan nutrien yang diperlukan kulit agar kelihatan cerah, anjal dan sihat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: