DIET DIET SIHAT

Sihat Dengan Diet Yang Sihat

5 Petua Awet Muda Langsing

5 Petua Awet Muda Langsing

Bila cerita pasal petua awet muda dan langsing ni, banyak sebenarnya tips dalam blog ni, korang kena korek sikit cerita-cerita lama, semestinya memang hangat lagi menghangatkan. Kalau korang baca, tentu boleh gelak pun ada, hahhaa. Oklah, nak selongkat sikit rahsia dalam blog nih, apa bendalah yang aku tulis sebelum ni, dah boleh jadi tips kepada generasi baru, yehaaa.

1. Makan Sikit
Tips diet ini memang berkesan, kalau nak sihat dan rasa awet muda. Bak kata kevin zahri dulu, kena jaga sikit makan nasi. Bukan tak boleh makan, tapi kena kawal. Ini semua banyak dilakukan oleh geng geng berjaya. Memang tak dapat dinafikan atok Ainul dulu pun jaga makan, memang ada adab bila nak makan, insyaallah awet muda, tapi kalau dah ajal, memang tak boleh buat apa.

2. Jangan Tidur Waktu Siang 
Ini semua tips dari arwah Aziz Satar, dia yang kongsikan tips ni, tapi kalau dah sakit, dah malas, memang rajin kita tidur, lagi hari minggu, kekadang tidur, bangun lambat. Seeloknya, kalau mengantuk sangat, jangan baring, duduklah tidur, malam karang nanti baru baring sepuas-puasnya.

3. Ikut Rozita Che Wan Diet
Hahaha, rozita che wan lagi jaga diet, hahah, kalau rajinlah, nak body macam dia tuh, kena usaha sekuat yang mungkin. Tapi dulu dia suka sangat pakai ketat-ketat menunjuk-nunjuk, sekarang dah ok sikit. Jadi boleh baca tips Che Ta yang aku simpulkan sebelum ini.

4. Ambil Resveratrol
Ini memang terbaik, selepas dah jaga makan, diet, senaman, main bola sepak dan sebagainya, apa kata korang boleh ambil supplement awet muda resveratrol nih, bagus untuk DNA korang, memulihkan dan memberi tenaga hingga ke peringkat sel, baca lagi entry pasal resveratrol nih dalam blog aku.

5. Follow Blog Diet Diet Sihat
Hhahaha, ini bukan tips, ini promotion nama nya, dalam blog nih, banyak tips ada, tips nak buat business, tips nak beli produk, dan macam-macam lagi. Banyak cerita buah-buahan tempatan pun ada, ok, follow jangan tak follow, tips awek cun cantik gebu pun ada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.