5 Sebab Sukar Buat Sales

5 Sebab Sukar Buat Sales

NAPE SAYA SUSAH BUAT SALES

Setiap detik kite tgk ramai yg buat sales Res V dgn laju..ada yg senang je dpt kongsi dgn prospek..tp lg ramai yg stuk tak bgerak.

Nape yek?

Pengalaman lebih 25 thn dlm biz ni mberi ilmu yg sgt bmakna pd kite..hanya nk share sikit je kat sini.

1) Kite hanya guna kaedah hard selling..sharing dari story yg real lebih mudah menambat hati.Niat kite jual kena btl dari awal..bkn sekadar untung duit saja tp nk share barang yg baik demi kesihatan optima.

2) Kite tak excited..sbb kite kurang yakin pd products yg kite nk jual.
Sbbnye mudah klu kite tak amalkn btl2 dan jdkn diri kite pengguna no 1 kite tak dpt pass aura pd customers..kite hanya jurujual..di shaklee kite juru kongsi slps kite dah rasa dan yakin kehebatan sesuatu products.

3) Kite amat berkira dgn pelanggan..kedekut ilmu tak nk kongsi..bkira nk COD..bkira hage pos..bkira jika order tak byk..bkira tak mau bg sedikit hadiah.Jika kite bkira rezeki pun bkira nk masuk.

4) Kdg2 ada jurukongsi share perkara yg tak real..guna gambar atau poster org lain tanpa izin..amik sales org lain..susah byr hutang bila bhutang atau pinjam brg org lain..
Kite mesti telus dan tulus dlm buat biz ni bru rezeki kite berkat.

5) kite lupa ucapkn terimakasih atau bsyukur atas rezeki yg kite dpt sehari2..

Smga tips di atas bguna utk anda yg bru mceburi biz ni atau yg dah lme tp masih “stuk” sukar rank up.

Smga Allah mudahkn urusan kite..Aamiin.

Master Hj Roslan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Powered by