DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

5 Sebab Susah Kawal Makan

5 Sebab Susah Kawal Makan

Saya Pernah Jadi Hebat lagi Bab makan Dari awak semua…Pernah satu tahap Sampai Buasir Teruk dan sampai tahap makan sampai sesak nafas..Anda nak tahu kenapa anda rasa susah untuk control pemakanan anda??

1. Sebab anda telah Program satu PROGRAM KHAS dalam pemikiran anda yang menyebabkan anda terbiasa menjadi HABIT..satu program KALAU TAK MAKAN RUGI MEMBAZIR REZEKI..itu contoh.

2. Anda Rasa sebelum mati inilah nikmat anda perlu nikmati rugi.Anda telah Set Di MINDSET anda Selagi Hidup Kita makan.Tapi Bila anda sakit berhadapan saat Anda mati sibuk pula nak rasa hidup lama dan menyesal.

3.Anda sebenarnya tak faham Makna SYUKUR banyak Meluahkan sahaja tapi tak faham Pengertian Kesyukuran..Bila sakit makan bubur nasi pun terima dan telan..tapi bila anda sihat dan rasa diri hebat bubur nasi buang dalam tong sampah.

4. Kebanyakkan yang Gagal kawal nafsu makan selalunya Tak mulakan dengan DOA MAKAN…ramai nampak makanan tak sabar serta terus masukkan makanan dalam mulut tanpa fikir apa2…

5. Tiada Ilmu yang cukup tentang Pemkanan KEPERLUAn atau Anda tak pasti mana satu kehendak hati anda..di situlah kecelaruan pemikiran anda tentang DIET.

mudahan 5 perkongsian ini menjadi sesuatu yang bermanfaat buat semua…sebenarnya ada 100 lagi saya mampu tulis tapi cukuplah 5 ini untuk kita betulkan MINDSET kita.

Leave a Reply

%d bloggers like this: