DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

6 Cara Kecilkan Paha Besar

6 Cara Kecilkan Paha Besar

Siapa ada mslah pehaa besarQ drpd saiz bdn & kelihatan tidak seimbang dgn saiz bdn. Akak nk share 6 rahsia mudah cara utk kecikkan part pehaaa berlemaQ ni. Antara cara2 yg biasa dilakukan utk mengecikkan pehaa besaQ adlah sperti berikut:-

1. LEBIHKAN MAKAN SAYURAN DAN BUAH-BUAHAN
Apabila anda lebihkan sayuran dan buah-buahan, anda juga akan lebih cepat kenyang dan dapat mengurangkan ‘portion’ makanan anda.

2. LAKUKAN SENAMAN “LUNGES”
‘Lunges’ adalah salah satu jenis senaman yang paling mudah dan terbukti berkesan membakar lemak dan kecilkan peha & punggung.

3. GUNA KRIM ANTI-SELULIT / INCHLOSS
Peha dan punggung adalah antara bhgn yang selalu menjadi mangsa selulit. Tapi jangan risau kerana terdapat krim di pasaran untuk membantu menghilangkan kesan selulit & membantu memecahkan lelemaks di bahagian peha & punggung.

PENGGUNAAN KRIM/LOSYEN adalah LEBIH BERKESAN berbanding pengambilan pil krn sis dpt tentukan sndiri part mana yg sis ingin kecilkan. Jika nak kecilkan peha, sapu di peha, nak kecilkan punggung, sapu di punggung. Jika pil or jus or detox, sis makan/minum tp tak dapat nak kawal part mana yg hendak dikecikkan.

4. PAKAI BENGKUNG
Selain mengurangkan lemak-lemak yang terkeluar, pemakaian bengkung turut memberi kesan untuk jangka masa panjang. Lagi2 lepas sis sapu losyen anti-selulit or inchloss, adalah sgt digalakkan utk sis guna bengkung supaya sapuan losyen anti-selulit/inchloss tersebut lebih menyerap.

5. KURANGKAN PENGAMBILAN GULA
Sebuah kajian yang dilaporkan oleh CNN menunjukkan 10 hari tanpa gula akan menunjukkan kesan kesihatan serta pelangsingan yang jelas.

6. LAKUKAN SENAMAN KARDIO
Senaman kardio yang paling berkesan adalah joging, berjalan, naik turun tangga, atau berbasikal – kesemuanya menggalakkan pergerakan kaki yang aktif.

Leave a Reply

%d bloggers like this: