6 Sebab Anda Perlukan Resveratrol

6 Sebab Anda Perlukan Resveratrol

Tidak semua makanan dan suplemen menerima bahagian yang sama perhatian, perhatian, atau pengawasan. Walaupun penyelidikan saintifik yang mencukupi di belakangnya, salah satu yang paling terlepas pandang ialah resveratrol. Ia mungkin mengejutkan anda untuk mengetahui bahawa resveratrol, yang paling sering dikaitkan dengan wain, mempunyai banyak faedah yang mungkin tidak hanya membantu anda dalam perjalanan seterusnya ke gym, tetapi juga dapat meningkatkan peluang anda untuk berumur lebih anggun. Kami telah mengumpulkan senarai enam manfaat teratas resveratrol, dan beberapa strategi membantu untuk memaksimumkan usaha anda.

1. PENINGKATAN KETAHANAN

Adakah anda dimatikan dengan pemikiran latihan ketahanan? Bagaimana jika anda dapat meningkatkan hasil anda? Menurut kajian Kanada tahun 2012, suplemen resveratrol dapat memberikan manfaat otot rangka sama seperti latihan ketahanan. Kajian yang dijalankan selama tempoh 12 minggu mengenai tikus, mendapati bahawa suplemen resveratrol juga mengakibatkan peningkatan ketahanan, metabolisme oksidatif, dan fungsi jantung yang lebih baik. Lebih baik lagi, gabungan latihan ketahanan dengan suplemen resveratrol mengakibatkan peningkatan prestasi sebanyak 21%. Jadilah pintar: Teruskan latihan ketahanan dan pertimbangkan pengambilan resveratrol untuk menambah hasil.

2. KESELAMATAN KARDIOVASKULAR

Menurut Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit, pada tahun 2011, penyakit jantung berada di kedudukan sebagai penyebab kematian utama Amerika Syarikat. Pertimbangkan sejarah keluarga anda dan rancang ke hadapan. Satu kajian Kanada mendapati bahawa dengan meminum satu hingga dua gelas 5 gelas wain setiap hari, peserta kajian dapat mengurangkan risiko mereka mengalami penyakit artherosclerotic, prekursor terhadap penyakit jantung dan strok, dan seterusnya mengurangkan risiko kematian mereka oleh kira-kira 30%. Bagaimana? Penyelidik di Connecticut memutuskan bahawa resveratrol mempersiapkan hati anda dengan itu menyediakannya dengan perlindungan terbaik untuk mengelakkan kejadian jantung.

3. PERLINDUNGAN KANSER

Adakah keluarga anda mempunyai sejarah kanser? Jika demikian, anda mungkin biasa dengan kanser kolon kerana, menurut Klinik Mayo, kanser sistem penghadaman yang paling kerap berlaku. Kerana hasilnya yang mematikan, para penyelidik di seluruh dunia terus mencari cara untuk mencegahnya. Satu kajian baru-baru ini yang dijalankan di Perancis menyimpulkan bahawa resveratrol dapat memperlambat pengeluaran sel-sel kanser dan dengan itu dapat dianggap sebagai agen antikanker yang efektif. Antara sumber resveratrol semula jadi termasuk blueberries, kacang tanah, anggur, dan anggur merah dan putih.

4. PERLINDUNGAN MATA

Visi boleh dikatakan adalah yang paling penting dalam lima deria anda. Malah kehilangan penglihatan yang sedikit juga dapat dilihat dengan jelas. Malangnya, bagi kebanyakan, kehilangan penglihatan adalah sebahagian daripada penuaan yang normal. Nasib baik, kajian oleh penyelidik Missouri mendapati bahawa resveratrol mempunyai keupayaan untuk mengatasi kejadian yang agak biasa ini. Bagaimana? Mereka mendapati bahawa resveratrol mempunyai keupayaan untuk mengawal angiogenesis, dengan itu menghalang pertumbuhan yang tidak normal dari saluran darah yang merosakkan penglihatan. Makanan mesra makanan lain yang perlu dipertimbangkan termasuk ikan lemak omega-3, serta makanan kaya beta-karoten, vitamin C, dan vitamin E.

5. MENINGKATKAN TESTOSTERON

Adakah anda percaya testosteron anda memerlukan rangsangan? Apabila anda memasuki thirties anda, semakin mungkin testosteron menurun. Jika anda berfikir yang berlaku, lawati doktor anda dan minta ujian darah untuk menentukan tahap anda. Terdapat terapi penggantian testosteron yang boleh menjadi berkesan. Menurut kajian Korea yang dilakukan pada tikus, resveratrol juga boleh menjadi pilihan. Kajian itu menyimpulkan bahawa kepekatan testosteron darah meningkat lebih daripada 50% berikutan tempoh 28 hari penggunaan resveratrol. Walaupun anda tidak begitu berjaya, masih terdapat banyak manfaat saintifik lain yang dikaji dalam memakan resveratrol.

6. KETAJAMAN MENTAL

Ingin mendapatkan kelebihan mental? Salah satu cara adalah melalui peningkatan aliran darah ke otak anda. Baru-baru ini, penyelidik UK menjalankan kajian terhadap 22 orang dewasa yang sihat dan menentukan aliran darah neurologi meningkat berikutan penggunaan resveratrol. Sebelum kajian itu, para penyelidik Illinois mendapati bahawa tikus yang menerima pelarut resveratrol mempunyai fungsi ingatan yang lebih baik dan prestasi mental meningkat secara keseluruhan. Lebih banyak penyelidikan diperlukan untuk menentukan sejauh mana kesannya, tetapi berita gembira adalah bahawa jika anda peminum anggur biasa, anda kini mempunyai satu lagi alasan yang bagus untuk menjelaskan mengapa.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE

vivix shaklee tingkatkan prestasi seks

jantung sihat minum vivix shaklee

rawat kanser vivix shaklee

silau mata hilang dengan vivix shaklee

PERINGATAN : VIVIX IALAH MAKANAN SIHAT

Perlu diingatkan vivix adalah makanan sihat. Tumbuhan terpilih yang membantu sel sel aktif dan sihat. Bila sel kita sihat, tisu badan kita akan aktif dan terbina dengan cepat. Oleh sebab itu luka cepat sembuh. Luka lambat sembuh bila kita kurang makan makanan yang sihat, cukup makan tetapi makanan itu belum lengkap nutrisi yang badan kita perlukan untuk proses penyembuhan.

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu