6 Tips Untuk Memulakan Business Shaklee

6 Tips Untuk Memulakan Business Shaklee

BUSINESS ?

1.NIAT

Memang niat awal kita nak cari duit.Tapi itu yang kedua.Niat yang pertama bisnes kerana Allah.Kerana nak tolong orang.Kerana nak beri manfaat.
Jadi kalau tak ada sale tak adalah kita DOWN.Mindset kita hanya nak berjuang untuk beri manfaat pada orang lain.

2.MINAT

Sebelum nak jual sesuatu mestilah kena ada minat. Bukan dipaksa.Bukan ikut-ikut orang.Bukan sekadar viral.
Kalau kata minat makeup,jual makeup.Minat masak.Jual makanan.Simple.

3.GADGET/SOCIAL MEDIA

Semestinya kena ada handphone yang cukup memori serta data atau wifi yang laju.
Selepas tu WAJIB ada Facebook Peribadi,Instagram dan Whatsapp.Mula dengan 3 medium utama ni dulu.

4.DEMAND

Kaji dulu produk anda nak jual. Dari segi demand dan produk tu evergreen atau tak.Senang kata bukan produk bermusim atau sekadar viral sahaja.
Cari HQ yang dah ada hala tuju jangka panjang. Seeloknya belajar dari bawah. Join team leader yang berilmu dan ada pengalaman.
Tapi jangan demand leader yang jerung dengan harapan sale korang melonjak.Ilmu tak ada tindakan tak kemana juga.

5.CUSTOMER AVATAR

Kaji bakal prospek korang ni macam mana.Wanita ke.Umur berapa.Perkerjaan http://apa.Lifestyle macam mana.
Kalau korang dikelilingi golongan marhaen.Cari market yang sesuai dengan golongan tu dulu.Contoh, produk bawah harga RM50.
Bila dah ada ilmu dan tahu lubuk prospek yang betul, cuba pulak produk yang high end.

6.MODAL YANG RENDAH

Bermula dengan modal yang rendah sama ada dropship atau mini agen.
Modal yang ok antara RM100 ke RM400.
Modal untuk jadi ahli shaklee hanya rm75 sahaja.
Berminat?

#TipsBisnes
#projekdds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.