ACTIVE MARKETING – Cara Terbaik Tingkatkan Jualan Shaklee

ACTIVE MARKETING – Cara Terbaik Tingkatkan Jualan Shaklee

TIPS tingkatkn jualan . Kalau dok tunggu org PM @wassup baru nak dapatkan sales kita dikatakan hanya pandai melakukan “passive marketing”..kita mengharapkan pelanggan yang cari penjual yang dia percayai dan suka. Sebab itu diajar teknik branding,teknik engaging. Tapi jangan terlupa teknik active marketing yang lebih direct

Active Marketing : Adakah kite patut tunggu atau kite kena cari sales ?

Pada hujung bulan seperti Disember pelanggan banyak perlukan duit untuk belanja. Jika kita tak masukkan orang baru (darah baru) team kita akan jadi lembik dan statik. Sales makin lemau. Untuk bingkas bangun semula anda perlu proaktif atau “active marketing” dengan direct PM, wassup atau buka mulut secara direct (offline marketing). Memang ada yang dah hebat berjaya pun masih kekok nak buat biz dengan cara “direct marketing” ini. Bukan depa tak pandai tapi depa tak biasa je..

Anda perlu mind set yang betul serta sikap yang sesuai untuk buat biz secara spontan ni. Pengalaman kami mereka yang buat biz cara ini memang dapat effektif dengan mudah bersama PGUV yang besar. Sebab utama lebih 50% pasaran vitamin terdiri dari mereka yang tak ber online. Masih teragak-agak nak mulakan biz secara direct spontan ni ke? Macam mana yang dapatkan mind set yang betul ? HOW to overcome “fear”?

Anda hanya perlu follow kelas secara percuma yang saya adakan di seluruh negara. Just sharing pengalaman bina biz secara offline lebih 28 tahun lalu. Kebetulan esok malam saya berada d Penang branch boleh hadir untuk dapatkan pendedahan awal. Jumpa anda di sana. Minta master yang saya tag ni komen kesan offline biz pada network mereka.

Jom Buat Business Shaklee

Soalan pertama yang biasa sangat orang cakap, weih ada masa ke nak buat semua  part time nih ? Hahha, ini soalan panas nih, nak lagi panas, weih business shaklee ni laku ke ? Aku tengok ramai je buat, hmm, macam-macam lagilah persoalan, weih aku jadi downline ko nih, aku boleh kaya ke ? Ni dah tiga soalan, jom aku jawab satu-satu soalaan nih.

  1. Masa boleh diurus – nak tahu tak ? masa korang boleh urus, sebab tuh, kalau ko join team kitorang, yang ada upline super duper hebat, diorang akan ajar, eh aku sendiri boleh ajar macam – mana nak buat supaya korang urus masa dengan baik, sampai tak kantoi main facebook kat ofis, tapi sales dan promotion tengah jalan sendiri.
  2. Business ni dah hampir 60 tahun – hahahha, business ni antara yang laku, sebab syarikat dia kukuh produk dia lagilah sangat bagus, kalau kena dengan teknik marketing yang betul , ko takkan percaya mudahnya nak jual produk shaklee, dan ko tak perlu risau pasal produk macam goreng pisang panas yang tumbuh bak cendawan di luar sana
  3. Dowline lagi kaya dari Upline – hakikat business shaklee, tak pernah ada upline yang sentiasa kaya. Downline kitorang bonus lagi banyak dari kitorang, hahahah, sebab business, siapa usaha, dia dapat, siapa malas, tak efektif, dia akan sengsara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat