Adakah cyst bahaya untuk ibu yang sedang mengandung?

Adakah cyst bahaya untuk ibu yang sedang mengandung?

Sebenarnya ovarian cyst berlaku di ovari manakala bayi pula membesar dalam rahim. Ianya dua kawasan yang berbeza.

Ovarian cyst tidak merbahayakan bayi dalam kandungan. Namun, jika cyst makin membesar dan berpintal, ada beberapa risiko yang akan berlaku.
Risiko Cyst #1 : Kelahiran Pra Matang
Cyst yang membesar sehingga sudah melebihi 5 cm akan mengganggu bekalan darah ke bahagian peranakan. Kesannya akan menyebabkan keguguran atau kelahiran pra matang.
Risiko Cyst #2 : Jangkitan Kuman
Jangkitan kuman akan berlaku di bahagian peranakan jika cyst pecah. Kesannya, anda akan rasa sakit apabila nak buang air kecil.
SUPPLEMENT YANG MEMBANTU
Macam mana set mengandung membantu mengecutkan cyst dan membantu kesihatan Mama dan perkembangan baby?
1. ESP ni minuman protein soya. Orang selalu kata soya penyebab ketumbuhan kan? Sebenarnya ESP ni kaya dengan isoflavones, baik untuk hormon. Kandungan genistein dalam soya ESP sangat baik untuk ovari. Juga bertindak sebagai energy booster dan immune booster. And since it’s protein, it supports growth and development of the baby
2. VITALEA, multivitamin pembekal tenaga dan pelengkap nutrisi, sebab asyik tak boleh telan itu ini. Bila badan kita dapat cukup nutrien, sel baru yang terbentuk juga lebih sihat. Dan ianya mengandungi iron (zat besi) untuk hemoglobin, angkut oksigen pada baby
3. B-COMPLEX, vitamin B kompleks lengkap dengan asid folik bertindak sebagai energy booster dan mood booster. Dan folic acid sangat penting untuk pembentukan spine dan otak baby
4. SUSTAINED RELEASE VITA C, adalah immune booster dan antioksidan, menghapuskan radikal bebas. And it also reduces risk of premature delivery.
5. OMEGA GUARD, ni is actually fish oil yang ada Omega3 yang bertindak sebagai immune booster dan mood booster. Dan bertindak sebagai anti-radang, membantu pengecutan cyst dengan baik. Bukan itu saja, ia membantu tumbesaran dan perkembangan otak baby jugak
6. OSTEMATRIX, sumber kalsium untuk mama dan baby, ‘ubat tidur’ yang sangat berkesan. Siapa yang ada masalah nak tidur sebab kurang selesa dalam perut. Ostematrix bantu menenangkan saraf dan bantu tidur selesa. Dan untuk pembentukan tulang dan gigi baby, juga jantung, saraf dan otot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat