Ajar Anak Buat Business ? Atau Suruh Dia Belajar Je ?

ajar anak buat business

Pernah tak korang semua terfikir nak ajar anak BUAT BUSINESS ? Tentu pernah kan ? Lagi lagi yang memang mak bapak full time, confirm dah ajar, mula terapkan sikit sikit ilmu pasal business. Lagi lagi kita yang pernah baca pasal keluarga cina, mereka yang ada kedai, kecik kecik dah belajar jaga kedai, masa besar dah ada pengalaman. Gempak kan ?

Belajar buat business penting, sebagai pendedahan, tapi ada juga parents, eh bukan ada, tapi sebaiknya belajar pun penting, pendidikan di sekolah, apa jelah,pun penting. Sebab bukan semua nak ikut jejak langkah kita. Hahaha, betul tak ?

PENDIDIKAN SANGAT PENTING

Kalau nak ikut mak bapak kita dulu, yang mungkin tiada background business, makan gaji adalah satu keperluan, ia, bersaing kerja kerajaan, jadi lecturer, gaji besar, boleh beli rumah kereta hidup bahagia. Jadi kena rajin belajar dapat nombor 1, dapakan course terbaik di universiti. Lagi best, sambung master, phd, dapat kerja lagi sedap. Tak dinafikan, pendidikan sangat penting, untuk perkembangan pemikiran mereka jugak.

Tapi hakikat sekarang, persaingan makin sengit, gaji tak setimpal dengan kehidupan sekarang. Jadi walaupun ada kerja, ada baiknya juga anak-anak ni dapat pendedahan terbaik pasal business. Jadi, kalau apa apa terjadi kecemasan, jadi mereka ada survival skill yang best.

AJAR ANAK BUAT BUSINESS

Salah satu cara terbaik nak ajar anak, ialah suruh dia beli sendiri barang kat kedai. Macam di Shaklee HQ Geo Sunway nih, senang je, dah ada retail shop, suruh dia ambil sendiri barang tuh, masa ni kita ajar dia sikit sikit, vitamin yang ada, sambil dia berani bercakap. Tapi macam biasalah, dia pemalu sikit, hehehe.

Korang tentu rasa, kalau kita bosan kerja, nak cari pengalaman menjual, why not jual Shaklee, hahaha, sebab ianya senang, murah, dan produk ni dah 100 tahun lebih di pasaran. Nak cakap, hanya RM 70 ringgit, korang dah boleh berniaga. Ianya boleh buat macam dropship, dengan teknologi yang ada, pasaran internet yang meluas, guna facebook dan istagram dah boleh dapat sales. Nak lagi basic, hanya kongsi dengan kawan, family, rajin cerita.

BUSINESS SHAKLEE MODAL RENDAH

Business ni modal rendah, tak perlu simpan stok banyak banyak, tanpa modal yang banyak, dah boleh buat dengan mudah. Lama-lama dah tere, ada organisasi sendiri, selain dari sistem dan guide dari mentor yang hebat macam kitorang, ahahaha. Boleh baca kisah kejayaan team Diet Diet Sihat di sini.

Jadi kalau rasa nak belajar buat business, kalau rasa nak belajar tulis blog viral, nak belajar naikkan post instagram, nak belajar pengalaman rejection, dan macam -macam lagilah, saya rasa Shaklee terbaik untuk anda. Modal dia rendah, sekali lagi saya cakap, sangat rendah, dan mudah. Ada sistem online, kelas nutrisi, semuanya percuma untuk anda. Tinggal anda je rajin ke tidak. Jom kita berbusiness, contact kami di bawah. jom ajar anak buat business.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

About Diet Diet Sihat 212 Articles
Pengedar VIVIX SHAKLEE paling top di Malaysia. Berminat tentang isu terkini kesihatan sedunia. Hubungi hotline 0133612717 atau 0163944294 untuk info lanjut tentang produk VIVIX

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge