Allah Sentiasa Pandang Kita

Allah Sentiasa Pandang Kita

Perhatian.

.
Comel dan unik kan bunga2 ni? Namanya seperti rupanya.. monkey face orchird, berasal dari selatan Ecuador dan Peru. Ia tumbuh di kawasan pergunungan.

Lihat sekilas dan kalau perhati pun, sebijik rupanya macam monyet kan?

Mari kita renungkan… ia cuma sejenis bunga, bunga orkid, ini pun Allah ‘ukir’ dgn seakan rupa monyet.

Bunga yang tumbuh di dalam hutan mcm ni pun Allah beri perhatian, Allah buat cantik dan unik. Tidakkah kita rasa yang Allah berlebih2 lagi perhatian-Nya kepada kita?

Oleh itu usah kita ‘terbeban’ dengan perasaan2 “Allah pandang ke?” “Allah sayang ke?” “Allah nampak ke aku?” Ya, Allah pandang kita, Allah sayang kita… just sbb org lain tak kenal kita, itu tak memberi gambaran yang Allah pun tak pedulikan kita…

Ingat selalu ttg bunga monkey face orchird ni. Walaupun dia berasal dari hutan pergunungan, dia tetap dicipta cantik dan unik.

~aKakLyna
iReachPreneur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat