Anak Demam Jangan Biarkan Sampai Sawan

Anak Demam Jangan Biarkan Sampai Sawan

Anak saya selalu demam la kak. Sejak akhir ni kurang makan. Sekarang umur 1 tahun 7 bulan, sebelum ini 6 kali dia sampai kena sawan. 3 hari mesti anak demam balik.

Kenapa anak kerap demam? Ada masalah kesihatan lain ke yang kita tidak sedar. Tanda tanda demam itu mungkin tanda awal penyakit merbahaya

 

image from google

 Makanan Tambahan Untuk Anak Demam

Antara cara kita boleh lakukan adalah dengan memberikan anak anak makanan tambahan supaya badan mereka lengkap dengan nutrisi.

Bila Nutrisi cukup, badan mereka sendiri akan melawan virus. Anak kerap demam apabila antibodi badan mereka lemah tak boleh melawan sendiri virus kuman yang ada.

Perlu diingatkan makanan tambahan adalah makanan bukan ubat ye. Anda masih perlu bawa berjumpa doktor untuk pemeriksaan.

 

Cara Tingkatkan Sistem Imun Dengan Vitamin

1. Mealshake

Mealshake merupakan multivitamin untuk kanak kanak yang membantu kuatkan antibodi dan memberikan anak selera makan

 2. Omega Guard

Ia membantu meningkatkan dan mengawal sistem imun di samping menyihatkan peparu. Bukan sahaja paru paru tetapi bagus untuk otak anak juga

3.Vitalea For Children

Vitalea FC membekalkan 18 jenis vitamin dan mineral yang penting untuk tumbesaran anak

Vitalea FC juga mengandungi kalsium, magnesium dan lain-lain yang membantu menyokong tulang yang kuat, badan yang sihat.

 

anak demam

 

Dahulu anak-anak kak enan kerap demam dan selsema ,boleh dikatakan setiap bulan pasti akan buat lawatan ke klinik untuk bertemu doktor bagi mendapatkan rawatan. Bila salah seorang dari anak kak enan demam akibat tonsil membengkak ,keadaan demamnya merisaukan lagi kak enan. Segala petua semua kak enan buat tapi bila malam menjelma suhu badannya boleh mencecah sehingga 40 darjah…huhuhu. Kadang-kadang sehingga seminggu keadaan berlarutan dan 2,3 klinik bertukar-tukar untuk dptkan ubat yang serasi dengan anak kak enan ni. Saat ni duit bukan lagi ukuran ,malah kesihatan anak yang lebih penting.

Saranan saya buat ibu-ibu di luar sana, berilah anak anda makanan tambahan supaya badan mereka terlindung daripada sebarang penyakit bawaan Virus. Makanan sekarang ini tak sama macam zaman nenek moyang kita dahulu.

Anak perlukan suplemen untuk top up semula nutrisi yang hilang daripada makanan yang kita makan. Tambahan pula, kanak-kanak adalah insan yang suka memilih untuk makan.

Anak kita adalah harta kita. Hargailah dan sayangilah mereka.
Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717 atau klik icon di bawan ini.

Bertindak sekarang sebelum terlambat.

Darah Haid Tidak Berhenti

 

ATAU

 

 

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya

Ainul Mustafa

Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

This Post Has 4 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu