Aplikasi Untuk Track Progress Berat Badan

Aplikasi Untuk Track Progress Berat Badan

2 MINGGU 3.2 KG TURUN

Sebelum nih, saya timbang hari hari, tapi takdelah catat, masuk dalam kepala je, jadi ingat ingat cam tuh jelah, hahha. Tapi tahulah dulu pernah merasa berat 81 kilo, walaweh, berat melampau kau, pernah rasa down gile, dan pasrah berat ni maybe naik sampai 90 kilo, waduh jadi yokozuna aku nanti. Tapi, nasib baik Allah bagi HIDAYAH masa ramadan harituh, semangat nak kurus kembali. Akhirnya berjaya jugak masuk zone BMI normal, itupun borderr line je hahaha.

Masa awal bulan harituj, saya dan Ainul Mustafa buat group coaching. Kali ni kami timbang dan rekodkan bacaan berat setiap hari tanpa culas, dan penuh disiplin. Buat dengan beberapa team dds yang nak turunkan berat. Oklah, jawabnya kami catat dekat group telegram je. Tapi tertengok member fb pakai apps nih, saya pun terus install dan masukkan data saya dari 9/7 sampailah pagi tadi. Memang menarik

Apps ni dia akan bagi graf progress kita, tengok kalau turun ke naik. Setiap hari pun boleh catat. Tengok harituh kau naik ke turun
Hahha. macam apps ni kau boleh letak berat idaman, target nak berapa. Oh saya punya perjalanan masih jauh lagi nak ke BMI 22. Itu mahu kena berat 57 kg, hooo. takpa kena kerja keras lagi jawabnya. Tapi ada apps nih, lebih berdisiplin, supaya track progress ni ada peningkatan.

Korang nak join group coaching kami, bolehlah sama sama kita semangat nak body cun dan fit nih, kalau sudi pm tepi ok ?

#jurnalkurusjoelabu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.