BACAAN GULA MENURUN – Cuba Jus Anggur Ajaib Ini Sekarang !!!

BACAAN GULA MENURUN – Cuba Jus Anggur Ajaib Ini Sekarang !!!

Apa yang Terjadi Jika Gula Darah Terlalu Tinggi? Kadar gula darah anda dikatakan terlalu tinggi jika melebihi angka 200 mg / dL. Dalam ilmu perubatan, kadar gula darah terlalu tinggi dipanggil Hyperglycaemia. Keadaan ini terjadi apabila badan tidak mempunyai cukup insulin, iaitu hormon yang dikeluarkan oleh pankreas. Insulin berfungsi menyebarkan gula dalam darah ke seluruh sel-sel tubuh agar boleh diproses menjadi tenaga. Jom kita baca beberapa tips supaya bacaan gula menurun dan cegah diabetes.

Masalah Pesakit Diabetes

Kebanyakan keadaan ini dialami oleh pesakit kencing manis yang tidak boleh menjalani gaya hidup sihat, misalnya terlalu banyak makan, kurang bersenam, atau lupa mengambil ubat diabetes atau insulin. Keadaan lain yang menyebabkan hiperglisemia pada pesakit diabetes adalah:

  • Stress
  • Mengambil ubat-ubatan steroid.
  • Sedang menjalani pembedahan.
  • Sedang dijangkiti penyakit tertentu.
  • Orang biasa yang tidak menderita diabetes juga boleh terdedah kepada hiperglisemia, terutamanya jika dia sedang menderita sakit berat.
  • Tanda-tanda anda mempunyai kadar gula darah terlalu tinggi adalah badan terasa lelah, nafsu makan menggila, berat badan berkurangan, sering merasa haus, dan sering buang air kecil.

Jika kadar gula darah anda melebihi 350 mg / dL, gejala yang akan anda rasakan seperti perasaan mudah gelisah, tahap kesedaran menurun, sangat kehausan, penglihatan tidak jelas, dan pusing. Perubahan pada keadaan kulit juga boleh kelihatan, seperti memerah, kering, dan terasa panas. Anda juga boleh mengalami jangkitan pada gigi dan gusi, masalah kulit, osteoporosis, kegagalan buah pinggang, kerosakan saraf, kebutaan, dan penyakit kardiovaskular.

vivix shaklee diabetes

Bacaan Gula Menurun Dengan Vivix Shaklee

Vivix ialah sejenis sirap semulajadi yang sangat yang bersifat anti- radang. Anti radang bermaksud ia menahan segala bentuk serangan atau keadaan tidak normal pada tubuh, terutamanya punca masalah kencing manis. Vivix bertindak untuk memastikan punca – punca kencing manis diatasi dengan selamat.

A. Vivix Tingkatkan Insulin

Vivix bersifat anti radang yang menghalang sistem imun kita merosakkan ‘Beta Cell’ yang berfungsi untuk hasilkan insulin. Kesan dari genetik yang sihat, fungsi sistem imun akan lebih fokus kepada mengatasi toksik dan radikal yang masuk ke dalam tubuh.

B. Vivix Atasi Insulin Resistance

Masalah ‘Insulin Resistance’ ini banyak dipengaruhi oleh kadar guna dalam darah. Bila anda ambil makanan yang tinggi gula (budaya orang kita), maka tubuh akan hasilkan lebih banyak insulin untuk menukarknya menjadi tenaga. Jadi , Vivix menghalang proses ini dengan mengawal kepekatan gula dalam darah. Malah Vivix juga akan meningkatkan fungsi insulin untuk menukar guna kepada tenaga. Jadi vivix membantu bacaan gula menurun.

C. Vivix Perbaiki Genetik

Genetik kencing manis yang diwarisi dari ayah atau ibu akan cenderung untuk melakukan proses yang sama. Vivix membantu melindungi dan memperbaiki kerosakan pada genetik atau DNA untuk menghalang atau mengawal risiko kencing manis.

D. Vivix Melambatkan Pembentukan Protein AGE

AGE ( Advance Glycation End Products) ialah sejenis protein rosak yang dihasilkan oleh tubuh yang menyokong proses penuaan dan penyakit kritikal seperti kencing manis dan masalah jantung. Oleh itu, anti oksidan dari Vivix akan melambatkan penghasilan sel ini.

E. Vivix Membantu Menyembuhkan Luka

Resvaratrol dalam Vivix membantu mengatasi masalah luka pesakit kencing manis. Antioksidan ini membantu melawan serangan keatas luka yang menjadi luka pesakit kencing manis jadi lebih teruk.

bacaan gula menurun kencing manis vivix shaklee

testimonial diabetes minum vivix shaklee

vivix shaklee untuk pesakit diabetes

diabetes turun normal

bacaan gula mak menurun lepas minum vivix

bacaan gula maksimum kembali normal minum vivix shaklee

bacaan gula kembali ok

bacaan gula

Cara Order VIVIX SHAKLEE

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

e-sell

ATAU

jadi ahli shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat