Bahaya Batuk Kering Berpanjangan Lebih 2 Minggu

Bahaya Batuk Kering Berpanjangan Lebih 2 Minggu

Batuk kering disebabkan oleh jangkitan kuman ‘tubercle bacilli’ yang disebarkan oleh titisan udara apabila pesakit yang mempunyai kuman aktif batuk. Paru-paru adalah organ utama yang selalu dijangkiti. Ia juga boleh melibatkan otak, tulang, kelenjar limfa, buah pinggang dan kulit. Bahaya Batuk Kering Berpanjangan lebih 2 Minggu  jika ianya adalah tibi. Tibi boleh membawa maut jika tidak dirawat dengan betul

Bahaya Batuk Kering Berpanjangan lebih 2 Minggu  

Tanda-tanda batuk kering

 • Batuk berpanjangan selama dua minggu atau lebih
 • Batuk berdarah
 • Demam dan berpeluh pada waktu petang atau malam
 • Hilang selera makan atau turun berat badan
 • Sakit dada semasa batuk atau bernafas secara dalam
 • Mudah letih dan lemah

Sekiranya anda mempunyai tanda-tanda seperti diatas, anda perlu mendapatkan ujian kahak di klinik atau hospital serta melakukan ujian sinaran X (x-ray). Pengesahan penyakit dan rawatan batuk kering terdapat di mana-mana klinik kesihatan dan hospital kerajaan.

Sekiranya tidak dikesan, virusnya boleh merebak ke otak, tulang, kelenjar limfa, buah pinggang dan kulit. Ahli keluarga dan orang berdekatan dengan pesakit dinasihatkan untuk mendapatkan pemeriksaan lanjut.

 

Bahaya Batuk Kering Berpanjangan lebih 2 Minggu 

seseorang perlu pergi berjumpa doktor jika batuk berpanjangan lebih daripada tiga minggu, sesak nafas, atau mengalami kesakitan teruk atau pengsan.

Batuk juga perlu dirujuk pada doktor jika membawa kepada masalah lain seperti muntah darah, batuk anda begitu teruk sehingga tak dapat tidur malam atau anda bimbang tentang punca batuk.

Sumber Kosmo Dr. Patrick Chan, perunding Pediatrik dan Dada.

 

Bahaya Batuk Kering Berpanjangan lebih 2 Minggu  

 

 

Sembuh Dari Bahaya Batuk Kering Berpanjangan lebih 2 Minggu  

 

 

 

 

 

 

 

Jangan bairkan orang kesayangan menderita batuk kering, tibi yang boleh membawa maut jika tidak dirawat dan diberi cukup nutrisi. VIVIX adalah VITAMIN untuk membantu kuatkan badan supaya dapat melawan kuman kuman tibi atau kuman penyebab batuk kering. Jika sedang mendapatkan rawatan doktor sila teruskan.

 

Bagaimana Vivix Membantu Masalah Batuk Kering?

 1. RESVERATROL yang terkandung di dalam Vivix mampu membantu mengurangkan inflamansi atau keradangan dan membersihkan saluran pernafasan.
 2. RESVERATROL telah terbukti berkesan membantu mengurangkan pertumbuhan sel tumor paru-paru.
 3. 4 bahan utama Vivix iaitu Anggur Muscadine, Knotweed (Polygonum Cuspidatum), Eldeberry Eropah & Purple Carrot mengadungi antioksida yang tinggi dan anti-viral membantu meningkatkan sistem imunisasi tubuh.

 

 

Cara Mudah Nak beli vitamin VIVIX ini

 

 1. Beli terus melalui Shaklee tanpa melalui pengedar. Klik, bayar dan tunggu Shaklee hantar terus ke pintu rumah anda.

 

 

Darah Haid Tidak Berhenti

 

ATAU

 

 1. Hubungi saya jika

 

 

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa

Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu