BATU KARANG – Cara Dapatkan Rawatan Lebih Murah Dari Pembedahan

rawatan batu karang dengan vivix shaklee

Penyanyi Sharifah Zarina menghidap penyakit batu karang dan usaha membuangnya tidak berhasil. Sharifah Zarina, 32, berkata, dia telah menjalani rawatan laser bagi membuang batu karang tersebut pada 24 April lalu, di Pusat Perubatan Subang Jaya dekat sini. Saya pernah membuang batu karang pada tahun 2006 lalu melalui beberapa rawatan, tetapi tidak sangka ia jadi semula, malah lebih besar daripada sebelum ini.

“Pada 24 April lalu saya menjalani rawatan laser untuk membuangnya, namun dua minggu selepas itu ia masih lagi ada dan pihak hospital akan buat semula pemeriksaan untuk mencari jalan lain membuangnya,” ujarnya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Jumaat.

Tambah penyanyi Langit Ke Tujuh ini, kedudukan batu karang yang terletak dalam buah pinggangnya membuatkan ia tidak boleh dibuang melalui kaedah pembedahan. Bagaimanapun, dia mengakui tidak pernah mencuba rawatan tradisional sebagai cara alternatif yang kebiasaan digunakan segelintir pesakit batu karang.

“Batu karang yang saya hadapi ini agak rumit untuk dibuang kerana ia jauh di bawah buah pinggang dan hanya beberapa kaedah sahaja yang boleh dilakukan. “Rawatan laser yang saya buat pun tidak berkesan dan sekarang mereka sedang fikir cara lain, kalau boleh saya tidak mahu melakukan laser lagi sebab ia sakit dan memerlukan kos yang tinggi. “Rawatan tradisional saya tidak pernah pula cuba kerana apabila rasa sakit saya hanya terus ke hospital sahaja,” katanya.

Dalam pada itu, Sharifah Zarina berkata, dia masih boleh melakukan aktiviti harian seperti biasa namun dia sentiasa bergantung kepada ubat dan perlu meminum air yang banyak bagi mengurangkan kesakitan.

sumber: mstar

APA ITU BATU KARANG ?

Batu karang merupakan butir-butir pepejal keras yang terbentuk di dalam air kencing. Ia boleh terbentik di mana-mana organ badan yang berkait dengan proses pembentukan dan pembuangan air kencing seperti buah pinggang, pundi kencing dan saluran ureter (saluran menghubungkan buah pinggang dan pundi kencing).

Batu karang terbentuk apabila kandungan bahan seperti kalsium, oxalate, cysteine atau asid urik di dalam air kencing pada kadar yang tinggi. Batu boleh terbentuk jika bahan tersebut pada kuantiti biasa tetapi jumlah air kencing sangat rendah.

Bahan tersebut akan membentuk kristal halus yang kemudian melekat pada dinding buah pinggang dan membesar hingga menjadi batu karang. Biasanya, batu karang akan bergerak melalui saluran air kencing dan keluar dari badan apabila kita membuang air kecil. Batu karang akan menyebabkan rasa sakit jika saiznya besar dan tersekat di saluran air kencing

PUNCA BATU KARANG

Pembentukannya dipengaruhi genetik, persekitaran, diet dan jangkitan kuman di saluran kencing. Oleh itu, sukar untuk menjangka siapa mendapatnya. Jika ada ahli keluarga pernah mendapat batu karang, maka anda mungkin boleh dapatnya. Mereka yang pernah dijangkiti kuman di saluran kencing mudah mendapatnya.

TANDA-TANDA PENYAKIT BATU KARANG

  • Rasa sakit teramat sangat di belakang atau pinggang, digambarkan lebih teruk daripada sakit bersalin.
  • Apabila sakit menyerang, ia berlanjutan selama 20 hingga 60 minit dan dalam tempoh itu, sakit akan datang dan pergi. Hampir semua pesakit batu karang ada kesan darah di dalam air kencing atau hematuria.
  • Ramai pesakit turut rasa sakit atau panas apabila kencing dan boleh nampak butiran pasir halus di dalam air kencing. Ada mengadu demam, menggigil, rasa loya dan muntah.
  • Namun, ramai pesakit yang tidak mempunyai sebarang simptom. Mereka hanya tahu mengenai batu karang melalui pemeriksaan kesihatan bertujuan mengesan penyakit lain.

RAWATAN MENGELUARKAN BATU KARANG

Pembedahan

  • Pembedahan laparoskopik kolesistektomi -Kebanyakan surgeri pundi hempedu dijalankan meng­gunakan laparoskopi iaitu sejenis tiub nipis ­dengan sistem lampu dan kamera video kecil. Beberapa insisi (menghiris tisu) kecil akan dilakukan dan individu berkenaan akan kurang berasa sakit selepas pembedahan, kurang parut dan boleh kembali melakukan aktiviti seharian hanya dalam beberapa hari.
  • Pembedahan terbuka – Pundi hempedu ­dikeluarkan melalui insisi besar di perut. Selepas pembedahan dilakukan, hati ­terus menghasilkan hempedu secukupnya untuk mencernakan diet yang normal.

Bukan pembedahan

Batu karang terbentuk berulang kali apabila rawatan bukan pembedahan dilakukan. Bagaimanapun, apabila pembedahan bukan pilihan utama pesakit, doktor akan mencadangkan pil garam hempedu. Doktor menyarankan pengambilan ubat ursodial (Actigall) yang akan melarutkan batu kolesterol untuk tempoh ditetapkan. Rawatan ini sesuai dilakukan untuk batu karang yang kecil.

PETUA DR HAMID ARSHAT

  • Minum 4 gelas jus epal setiap hari selama 5 hari berturut-turut
  • Hari ke-6 jangan makan malam
  • Pada pukul 6 petang hari ke-6: makan satu sudu garam Epsom (magnesium sulphate) yang boleh dibeli dari farmasi
  • Pukul 8 malam hari ke-6: ulang makan garam Epsom
  • Pukul 10 malam hari ke-6: Campurkan satu cawan (250 ml) minyak zaitun atau minyak bijan dan setengah cawan jus lemon segar (perah 3 biji lemon). Campur minyak zaitun dengan jus lemon dan minum.
  • InshaAllah esok pagi buang air besar akan kelihatan batu-batu karang keluar.

RESVERATROL UNTUK BUAH PINGGANG SIHAT DAN MENGELAK BATU KARANG

Resveratrol wboleh menggalakkan nukIear faktor 2 pengaktifan faktor transkripsi faktor Erythroid 2 (berkaitan) (Nrf2), meningkatkan tahap ungkapan SIRT-1, yang merupakan protein keluarga Sirtuin, dan mengurangkan Ialuan isyarat mTOR. (mTOR laluan adalah laluan isyarat intrasel penting dalam mengawal kitaran set Oleh itu, ia secara langsung berkaitan dengan keadaan selular tidak bergerak, percambahan, kanser, dan panjang umur. pengaktifan PI3K phosphorylates dan mengaktifkan AKT, penyetempatan dalam membran plasma)

Sebatian resveratrol ni mempunyai ciri-ciri anti-radang kerana ia menghalang atau menyakiti aktiviti nukIear faktor KB (NF-KB), yang merupakan faktor transkripsi redoks sensitif yang menyelaraskan tindak balas keradangan.

Keradangan dan tekanan oksidatif, yang merupakan ciri yang biasa pada pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD), adalah saling berkaitan dan dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular dan perkembangan CKD sendiri.

Kerana modulasi mekanisme yang terlibat dalam kitaran tekanan radang-oksidatif, resveratrol boleh memainkan peranan penting dalam mengawal gangguan metabolik yang berkaitan CKD (chronic kidney disease). Walaupun suplemen resveratrol dalam teori adalah terapi yang memberi harapan yang cerah kepada kumpulan pesakit ini, tidak ada kajian menilai kesannya. Oleh itu, kajian ini bertujuan untuk menerangkan peranan resveratrol dalam keradangan dan tekanan oksidatif modulasi dan faedah mungkin untuk pesakit dengan CKD.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

vivix shaklee

TESTIMONIAL PESAKIT BATU KARANG YANG MENGAMBIL VIVIX

VIVIX Batu Karang! SERAM smpi meremang bulu roma!!!

Huish hari ni sy dikejutkan dgn cerita seorg customer tegar sy.Dia ni mmg la byk penyakit & awal2 ms dia beli satu produk shaklee ni sy dh warning kena sabar dgn semua ‘HEALING CRISIS’ yg akan dialami…dia ok je pada mulanya.Selepas seminggu consume dia demam teruk & kena gatal2 merenyam…

sy pujuk suruh teruskan dia ok lagi.bila mggu ke2 datanglah gout sehingga x boleh jalan!ms tu dia dh mula marah ‘x nak makan lg hbs semua penyakit keluar!!!’ Sy jwb ‘Jgn McM tu, nak sihat kena sabar, klu x nk sihat x yah mkn’…pd ms yg sama sy mohon pd Allah sembuhkan apa saje penyakit semua customer sy…Itu je sy boleh tolong…mggu lps mengadu plk sakit kepala…sy suruh sabar lagi…sehingga sy takut nk promote kat customer lain takut sy dipersalahkan bila keluar semua Healing Crisis tu…

Hari ni belum sebulan customer whatsapp sy gambar tu!Allahu Akbar inilah kali pertama sy lihat BATU KARANG yg real babe!fuh!!!menakutkan mcmana blh kluar ye…customer sy ni perempuan…cer bayangkan…dia bgtau ms nk buang air tiba2 air kencing McM tersekat & dapat rasa ada benda tersekat…bila di Korek tu la seketul yg keluar!!!!adoiiii ngeri sy dgr dia cerita…tp bila sy tanya sakit x?dia jwb dia

X rs sakit atau demam.sebelum ni klu nk kluar McM pasir je pun dh demam & sakit smpi nk pengsan…alhamdulillah ms kluar ni x sakit…dia dulu penah laser Batu karang hbs rm5k…klu besar ni dia kata mau kn rm10k!!!Alhamdulillah dengan izinNya terbukti Shaklee bukan sekadar makanan tambahan tetapi ia dpt meningkatkan kualiti hidup dengan bajet yg sgt minima.Kepada customer sy ni,jgn berhenti jika ingin terus sihat…minum air byk2 & sy jg x kan henti berdoa utk semua customer sy…

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

This Post Has 4 Comments

    1. Teruskan minum vivix en Anuar

  1. Cara mengeluarkan batu karang…..
    Mengeluarkan batu karang dalam buah pinggang (gallstone flush)dalam hempedu ,tanpa pembedahan Dengan APPLE PLE #apple hijau ,limau nipis ,minyak zaitun lobak putih diadok secara tradisional menjadi satu.Apple ple terbukti berkesan ke seluruh negara 100% berkesan ia bertindak balas memecahkan batu karang dlm ginjal pundi hempedu , dapat melegakan rasa sakit yg teramat sgt dlm masa yg singkat , menguatkan badan dan mengurangkan keletihan ,batu karang akan keluar melalui pundi kencing ,saluran najiz tanpa rasa skit ,dlm masa 3minggu anda akan dpt keberkesanannya
    Hanya dengan APPLE PLE
    Dapatkan apple ple skrg dengan harga berpatutan
    Pos / cod 24jam
    017-762 6850 rawatan tradisional

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
WhatsApp chat Nak Order Shaklee ?