BATUK – Atasi Masalah Batuk Tak Berhenti , Bardarah

batuk teruk tak henti henti

Batuk ialah sejenis mekanisme pertahanan fisiologi yang penting. Ini merupakan cara semula jadi tubuh untuk melindungi sistem pernafasan dengan mengeluarkan bahan rengsa atau rembesan daripada saluran udara.Kebanyakkan batuk adalah biasa namun ianya mungkin boleh menjadi sesuai yang serius sekiranya batuk teruk tak berhenti-henti dan berpanjangan

Batuk Teruk Tak Berhenti-Henti

Kenapa Batuk Teruk Tak Berhenti-Henti?

sebab sebab batuk teruk adalah :-

Sebab-sebab batuk

  • Penyakit yang berkaitan dengan virus seperti selesema, influenza
  • Jangkitan pada salur pernafasan (bronchitis, sinusitis) atau paru-paru (pneumonia, tuberculosis)
  • Alahan
  • Asma
  • Merokok
  • Penyakit paru-paru seperti chronic obstructive pulmonary disease (COPD)
  • Terdedah kepada habuk, asap dan bahan kimia di tempat kerja
  • Asid dari perut naik semula ke esofagus, yang dipanggil gastroesophageal reflux disease (GERD)
  • Rembesan cecair ke dalam tekak (postnatal drip syndrome)
  • Tekanan
  • Ubat yang dipanggil ACE inhibitors (Penghalang Enzim Penukar Angiotensin) yang digunakan untuk mengawal tekanan darah tinggi.

 

Batuk teruk Tak BerHenti-Henti Akibat Tibi . Paru Paru kena Tebuk 3 Tahun Lepas Tetapi Masih Batuk teruk

10 November 2017, Kami DietDietSihat mendapat whatsapp dari Encik Firdaus yang sangat risaukan isterinya. Menurut Encik Firdaus, isterinya telah mengidapi tibi dan telah membuat rawatan sehinggga paru paru nya telah ditebuk 3 tahun lepas. Namun Batuk isterinya masih tidak baik malah makin sakit

 

batuk teruk tak berhenti-henti

 

kami di DietDietSihat telah mencadangkan VIVIX sebagai makanan tambahan untuk isteri Encik Firdaus.

 

Bagaimana VIVIX Membantu?

  1. RESVERATROL yang terkandung di dalam Vivix mampu membantu mengurangkan inflamansi atau keradangan dan membersihkan saluran pernafasan.
  2. RESVERATROL telah terbukti berkesan membantu mengurangkan pertumbuhan sel tumor paru-paru.
  3. 4 bahan utama Vivix iaitu Anggur Muscadine, Knotweed (Polygonum Cuspidatum), Eldeberry Eropah & Purple Carrot mengadungi antioksida yang tinggi dan anti-viral membantu meningkatkan sistem imunisasi tubuh.

 

Pada 25 November 2017, En Firdaus telah memberi feedback yang isterinya makin sihat. Sudah tidak batuk seperti dulu. Alhamdulillah

 

batuk teruk tak berhenti-henti

 

Jika anda atau orang tersayang ada masalah batuk teruk tak berhenti-henti ini, boleh la dicadangkan mengambil vivix sebagai makanan tambahan untuk kuatkan dalaman badan.

Batuk berdarah yang mengandungi darah ini terjadi samada dalam keadaan kahak yang bercampur darah atau batuk darah hidup (fresh blood) yang dikenali sebagai ‘haemoptysis’.

Batuk yang terlalu kuat dan berulang-ulang boleh menyebabkan salur darah yang kecil pecah.

TANDA-TANDA / SIMPTOM

  • Demam
  • Hilang selera makan
  • Badan kurus

KOMPLIKASI

  • Penyakit TB (tuberculosis)
  • Kanser paru-paru
  • Jangkitan paru-paru (pneumonia)
  • Kronik brokitis
  • Embolisme paru-paru (penyumabatan salur darah dalam paru-paru)
  • Edema paru-paru(akibat kegagalan jantung)
  • Bronkiektatis
  • Rawatan/Pengesanan

PEMERIKSAAN FIZIKAL

  • X-ray dada
  • Ujian Kahak
  • Ujian fungsi paru-paru
  • Ujian darah

sumber: mahsuri

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

batuk berdarah tiada lagi dengan vivix shaklee

TESTIMONIAL MINUM VIVIX SHAKLEE: DAH TAK BATUK BERDARAH LAGI

3 hari lepas, seorang customer nak beli Vivix untuk adiknya. Kena jangkitan kuman dalam paru-paru. Darah penuh dah sebelah paru-paru. Batuk berdarah. Dah seminggu kat hospital, doktor nak tambah antibiotik lagi kuat sebab nampak worse. Hampir kena tebuk keluarkan cecair.

Semalam, dia telefon. Nak beli Vivix lagi. Untuk pesakit sebelah katil adiknya pula.

Bila ditanya, macamana keadaan adik. Ahamdulillah, dah improve sangat katanya.

Sampai ke hospital semalam, sempat berborak dengan adiknya. Katanya, sebelum makan Vivix, bila batuk aje mesti berdarah. Darah fresh merah pula tu.

Baring mengiring pun, darah boleh keluar dari mulut begitu sahaja.

Alhamdulillah, lepas ambil megadose Vivix, esoknya dah tak ada darah bila batuk. Keadaan dah improve sangat-sangat dengan kuasa Allah.

Masa sampai hantar Vivix, ibunya tanya “satu je ke?” Rupanya bukan seorang pesakit dalam wad tu yang berminat nak beli. Ada dua orang lagi. Mungkin nampak improve adik ni banyak sangat.

Syukur. Live testimoni dari pesakit sendiri buat rasa terharu. Sebak rasanya dapat membantu. Kakaknya tak putus-putus ucap terima kasih.

Semua Allah punya kuasa.

Alhamdulillah.

Cara Mudah Nak beli vitamin VIVIX ini

 

  1. Beli terus melalui Shaklee tanpa melalui pengedar. Klik, bayar dan tunggu Shaklee hantar terus ke pintu rumah anda.

 

 

Darah Haid Tidak Berhenti

 

ATAU

 

  1. Hubungi saya jika

 

 

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa

Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu