Bebas Kuman Tibi Jangkitan Kuman Paru-Paru Hilang

Bebas Kuman Tibi Jangkitan Kuman Paru-Paru Hilang

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE-6. TESTIMONI 26 : AZURA ERMA MAMAT . JANGKITAN KUMAN PADA PARU-PARU HILANG, SAH BEBAS KUMAN TIBI .

Assalamualaikum. Nama saya Azura Mamat, berusia 35 tahun dan ibu kepada 3 orang cahayamata. Zura nak kongsikan pengalaman Zura disyaki terkena penyakit TB dan bagaimana suplemen Shaklee membantu Zura.

Kisah bermula apabila Zura rasa kurang sihat kerana susah nak bernafas. Rasa berat saja nak bernafas dan masalah batuk yang terlalu lama. Itupun Zura kebetulan pergi buat check up di klinik sebab terpaksa ambil cuti jaga anak Zura, Aidan, apabila Tokma dia terpaksa balik kampung sebab emergency. Memang dah lama Zura tak sihat ni.

Bila jumpa doktor tu dan Zura terangkan simpton yang Zura alami tu dia terus suruh Zura refer doktor pakar takut Zura dijangkiti “batuk kering ” iaitu TB lah kan.

Masa tu terus berdegup laju jantung ni. Siapalah tak takut kan? Tapi, apa-apa hal pun Zura terus buat appointment dulu untuk berjumpa pakar.

Bila tiba hari untuk jumpa pakar tu, nurse tu suruh Zura ambik ujian darah dan buat x-ray paru-paru.

Lepas dah dapat result, doktor terangkan katanya ada jangkitan kuman kat paru-paru Zura di sebelah kiri. Daripada simptom yang Zura terangkan pada doktor dia juga turut suspect yang Zura terkena TB.

Berkaca mata ni sekejap. Tapi tarik nafas dalam-dalam dan beristighfar. Sedih sangat hati masa tu. Tapi doktor beritahu yang dia belum habis diagnos Zura lagi untuk confirmation. Next, Zura diminta untuk buat ujian kahak pula.

Doktor juga beri Zura pilihan samada nak admit hospital atau just berulang-alik saja ke hospital setiap pagi untuk hantar sample serta ambil antibiotik.

Zura pilih untuk berulang saja ke hospital. Doktor bagi Zura MC 5 hari. Haaa 5 hari? Terkejut kita tau. Bila pegi ofis nak submit MC pun kawan-kawan terkejut sebab dalam MC lama macam tu.

Zura balik rumah teruskan macam biasa rutin Zura ambik daily supplement, cuma Zura double dose kan Omega Guard kepada 6 biji sehari, Vivix 2 sudu besar sehari dan Nutriferon 3 sachet sehari.

Alhamdulillah, selepas 3 hari Zura amalkan rutin begitu; iaitu makan antibiotik yang dibekalkan doktor bersama rutin suplemen Shaklee double dose, masalah batuk Zura semakin berkurangan dan bernafas pun dah tak rasa berat macam sebelum ni. Zura continue aje.

Lepas tu, tibalah hari untuk follow up di hospital. Macam biasa juga Zura kena ambik ujian darah dan xray sekali lagi.

Bila tiba turn Zura doktor panggil untuk terangkan keputusan ujian dan xray .. berdebar jantung ni jangan cakaplah.

Doktor tunjuk kat Zura gambar result xray dan terus Zura cari mana tompok-tompok putih yang Zura nampak sebelum ni. Tompok-tompok tu dah takde! Doktor maklumkan kuman pada paru-paru Zura dah takde dan Zura bebas TB.

Allahu rasa nak sujud syukur kat situ juga bila doktor beritahu macam tu. Alhamdulillah ..

Paling best apabila doktor explain pula result darah Zura satu persatu. Semua bacaan clear dan in good condition, termasuklah bahagian ‘renal. Alhamdulillah.

Zura bersyukur sangat-sangat masa tu. Yelah, ramai yang cakap makan vitamin banyak-banyak ni nanti boleh rosakkan buah pinggang Zura. Tapi ternyata suplemen Shaklee tidak begitu.

Alhamdulillah dah lebih enam tahun Zura amalkan macam-macam vitamin Shaklee dan kesihatan Zura berada pada tahap yang baik dan bebas kuman tibi.

Terima kasih Shaklee

2 thoughts on “Bebas Kuman Tibi Jangkitan Kuman Paru-Paru Hilang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.