DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

Berjalan Untuk Kurus

Berjalan Untuk Kurus

Nak kurus? Ia lebih mudah dari apa yang anda sangkakan!

Sekarang kami nak berkongsi satu tips untuk kurus dengan cepat , kalau di amalkan boleh kurus dijamin punya.
Sehari 10,000 langkah untuk kurus dengan cepat.

cakap senang buat susah lagi-lagi kalau orang jenis yang malas nak berjalan seperti saya, dulu semasa saya berkerja saya memang berjalan kaki di waktu pagi berjalan ke tempat kerja melalui jalan pintas , sehari 45 minit berjalan , berat saya dari 100+ turun ke 90 saja , kemudian saya berhenti kerja , duduk dirumah berat saya naik semula , so sekarang bila berat dah makin naik dan naik saya kena bersenam semula , jadi saya nak ajak korang mengamalkan senaman atau cara untuk kurus paling cepat iaitu sehari 10,000 langkah.
Amacam?

Jam ini pasti akan membantu anda kira 10,000 langkah.
Like dan share dengan 9 yang berjalan kaki hari ini

Kepakaran kami adalah membantu ramai orang kembali sihat dan cergas dengan jam tangan premium pedometer yang akan menjaga anda setiap masa

Bjalan kaki sebenarnya baik utk kesihatan anda. Bila bjalan, anda melakukan pergerakan aktif. Di sini Coach nak share dgn anda 5 tips kurus dgn senaman berjalan:

TETAPKAN TEMPOH
Jika anda berjalan TANPA HENTI selama 1 jam dengan jarak 4.3km, anda akan bakar 281kalori 😍. Banyak tu kan

TETAPKAN JARAK
Jika anda berjalan TANPA HENTI sejauh 3km, anda akar bakar 189kalori. Itu pun byk juga 😍

MINUM AIR SECUKUPNYA
Air penting semasa ada berjalan. Ini utk menggantikan peluh yg anda hilang semasa berjalan. Pastikan minum AIR KOSONG/AIR MASAK jer k

KESERAGAMAN
Semasa anda berjalan tanpa henti, pastikan kelajuan anda seragam mengikut tempoh masa atau jarak yg telah ditetapkan. Barulah kalori yg dibakar pun akan seragam

SNACKING
Makan sebelum berjalan dlm tempoh atau jarak yg panjang dpt beri tenaga kpd badan anda. Cuba try mkn sebiji epal atau pisang. InsyaAllah, anda akan lambat utk berasa letih. Pastikan snacking tu, 15-30minit sebelum anda mula berjalan

Leave a Reply

%d bloggers like this: