DIET DIET SIHAT

Sihat Dengan Diet Yang Sihat

Bertindak Sekarang Cegah Covid-19

Bertindak Sekarang Cegah Covid-19

BERTINDAK SKRG

Anda boleh tutup mulut dan hidung..anda dpt basuh tgn dgn sanister..anda dpt jarakkn 1 meter dgn org lain dgn mudah..

Tapi tak ramai yg tahu atau mahu labur dlm tingkatkn sistem imun badan!!

Tahukah anda bila virus covid 19 sudah di jangkiti ia bgantung sepenuhnye pd tahap imun anda..sbb tu ada yg dah negatif saringan selang bbape hari jd positif..ada yg dpt pulih dan ada yg meninggal dan akn meninggal terutama yg dlm ICU..mereka bergatung pd alat bantuan penafasan..doktor mgkin komakn mereka..tiada ubat buat masa ni.

Yg tinggal utk “fight” virus ni adalah sistem imun badan..samada anda menang atau kalah.

Kite bedepan dgn wabak yg tak nampak dan risiko jangkitan yg amat tinggi..kwn sya yg meninggal tu hanya contact kwn tabligh di airport je.

Kite trus bgerak dan berhubung..naik lif tekan butang..gi pasar tekan tombol pintu..gi bank tekan butang..di stesen minyak pun sumber jangkitan bila kite pegang ganggang petrol..bykk lg.

Jd adakah kite nk tunggu dah positif bru nk cari penawar?

Bertindaklah skrg sblm kena..

Kami dah amalkn sume products ni sejak lebih 25 thn dulu..dgn wabak virus covid19 kami double or tripple the intake.

Di samping pemakanan sihat dan berzat kite perlu amalan kerohanian ayat2 dan doa zikir tertentu.

Slps berusha baru kite serah pd Allah dgn btawakkal bkn serah dulu.Tambat unta kamu dulu baru tawakkal pesan Nabi s.a.w.

Apapun hakikatnye:

LAST DEFENCE is your very IMMUNE SYSTEM!!

Cegah sblm parah.

Sharing Is Blessing❤

#stayAtHome
#staySafe
#prevention
#covid19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat