DIET DIET SIHAT

PENGEDAR VIVIX PALING TOP DI MALAYSIA

Bila Ada Kesedaran Untuk Kurus, Memang Boleh Berjaya

Bila Ada Kesedaran Untuk Kurus, Memang Boleh Berjaya

10 TAHUN DULU KAMI KUAT MAKAN DAN KURANG KESEDARAN

Wah 10 tahun kami diijabkabulkan di gerik perak, masa tuh saya muka masih bulat, berat time tuh rasanya lebih 70 kilo jugak, hahhaa, masa tuh takde kesedaran sangat, hahha biasalah tuh, time kahwin orang kata makin bahagia, ye memang bahagia sampai montel kedua dua jadi comel.

Nak dijadikan cerita bila buat shaklee, nak jugak dapatkan body yang cantik, kulit cantik dan makin sihat, tapi tah macam mana dah cuba tapi hati tak kuat, akhirnya kelaut jugak diet kami berdua. Nak dijadikan cerita, bulan ramadan lepas saya dapat hidayah, kami tekad nak kuruskan badan, dan melepasi ujian syawal yang menyelerakan, hahaha.

Akhirnya harini kami sambut 10th anivesary dengan badan lebih kecil, akhirnya berjaya juga saya dapat berat badan bawah 70kg, hahaha. Gaya hidup lebih sihat, selalu bersenam dan jaga makan. Bila macam nih, ada yang cakap kulit makn flawless, makin muda, tak jugak yang komen kami macam budak lepas spm je, hahaha.

Alhamdulilllah, misi untuk ke BMI normal diteruskan, kasi perut betul betul kempis. Tiada yang senang pasal diet, weight loss, tapi saya cakap tak mustahil kalau kita ada disiplin dan motivasi kalau betul betul nak badan cunz. Kena kerja kuat, lepas tuh bila dah mula improve, makin cunz, standbylah dengan pujian , jadikan pujian tuh untuk kita lebih konsisten dengan lifestyle sekarang. Kalau nak tahu apa yang kami buat, roger roger ok ?

#jurnalkurusjoelabu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat