MEAL SHAKES – Minuman Kesihatan Untuk Kanak-Kanak Dan Orang Dewasa

Berikan kanak-kanak hidangan makanan tambahan terbaik untuk mereka. Shaklee Meal Shakes memberikan khasiat dan zat yang diperlukan bukan sahaja kanak-kanak, malah orang dewasa untuk kekal sihat dan cergas Kenapa anda memerlukan Mealshakes Shaklee untuk anak-anak kesayangan anda? Nutrisi Lengkap dimana Mealshakes menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang diperlukan oleh badan.kekurangan pengambilan zat boleh …

MEAL SHAKES – Minuman Kesihatan Untuk Kanak-Kanak Dan Orang DewasaRead More »

PCOS – Cara Rawat Ketumbuhan Supaya Berjaya Hamil

Anda Wanita yang gemuk  ingin bebas pcos? Anda ada masalah pusingan haid tidak teratur Anda ada rambut pada kaki, badan atau muka? maka mereka ini haruslah berwaspada kerana mungkin mengalami masalah kilang ovari bengkak atau polycystic ovary. Polycystic ovary´ atau PCO adalah suatu keadaan di mana kilang telur atau ovari yang terdapat pada seseorang wanita akan …

PCOS – Cara Rawat Ketumbuhan Supaya Berjaya HamilRead More »

gla complex

GLA – Vitamin Untuk Masalah Hormon Wanita

haklee ada menjual EPO tetapi fungsinya lebih menyeluruh dari EPO…ia dipanggil GLA Complex (Gamma-Linolenic Acid). Alhamdulillah, hari ini, boleh share cerita tentang GLA, memang terbaik, sampai mak saya pun ambil GLA. Apa itu GLA? GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan …

GLA – Vitamin Untuk Masalah Hormon WanitaRead More »

GIGITAN NYAMUK – Cream Herba Lindung Anak Kecil Dan Ibu Hamil

Nyamuk serangga kecil yang boleh membawa pelbagai penyakit terutama denggi, dasn terbaru virus zika. Virus Zika dikatakan tidak jauh bezanya dengan denggi kerana ianya juga berpunca daripada gigitan nyamuk Aedes. Apa yang paling menggerunkan hingga ke saat ini masih belum ada lagi vaksin atau ubat untuk mencegah virus Zika ini. Cara mengelak gigitan nyamuk : Pakai …

GIGITAN NYAMUK – Cream Herba Lindung Anak Kecil Dan Ibu HamilRead More »

MATA – Atasi Masalah Silau, Rabun, Kabur

Apakah itu rabun silau mata ? Rabun silau atau astigmatisma adalah masalah gangguan penglihatan yang disebabkan oleh kelengkungan kornea atau kelengkungan kanta mata yang tidak sekata. Keadaan ini akan mengakibatkan penglihatan kabur pada sebarang jarak. Rabun silau boleh dialami pada sebarang peringkat umur. Selalu terjadi semasa lahir dan kadang-kadang terjadi selepas kecederaan atau pembedahan mata. …

MATA – Atasi Masalah Silau, Rabun, KaburRead More »

DARAH TINGGI – Atasi Masalah Darah Tinggi, Elak Penyakit Kronik

Salam sejahtera semua, oklah hari ni nak sambung lagi pasal darah tinggi pulak. Bahaya darah tinggi ni, banyak cerita yang kita dengar pasal darah tinggi, macam silent killer, tetiba je, kena serangan. Jadi nak mantapkan lagi bacaan tekanan darah, supaya tak tinggi, cuba ikut 10 tips yang dicopy paste dari blog orang putih, selamat membaca. …

DARAH TINGGI – Atasi Masalah Darah Tinggi, Elak Penyakit KronikRead More »

fibroid hilangkan tanpa pembedahan

FIBROID – Tumbuh Tanpa Gejala ? Hilangkan Fibroid Tanpa Pembedahan !!!

Fibroid atau istilah perubatannya myoma atau leiomyoma, merupakan ketumbuhan bukan kanser yang kerap berlaku kepada wanita berusia dalam lingkungan 30 hingga 50 tahun. Penyakit ini dianggap sebagai masalah biasa dalam kesihatan reproduktif wanita. Fibroid berlaku sama ada di dalam rahim, luar rahim atau melekat pada dinding rahim dengan saiz yang berbeza-beza antara seorang wanita dengan …

FIBROID – Tumbuh Tanpa Gejala ? Hilangkan Fibroid Tanpa Pembedahan !!!Read More »

HATI – Bahaya Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Banyak kajian saintifik yang menyatakan bahawa tidur lewat malam adalah antara PUNCA UTAMA hati rosak. Mungkin sekarang Nampak kita masih muda dan tak perasan lagi symptom-symptom dalam hati kita Kajian di http://www.eurekalert.org mendapati, orang yang melakukan kerja shift memang lebih banyak yang menghidap obesity, insulin resistance, diabetes, sakit jantung, dan masalah metabolik sindrom yang lain: disebabkan oleh hati …

HATI – Bahaya Tidur Lambat Punca Hati Cepat RosakRead More »

rawatan batu karang dengan vivix shaklee

BATU KARANG – Cara Dapatkan Rawatan Lebih Murah Dari Pembedahan

Penyanyi Sharifah Zarina menghidap penyakit batu karang dan usaha membuangnya tidak berhasil. Sharifah Zarina, 32, berkata, dia telah menjalani rawatan laser bagi membuang batu karang tersebut pada 24 April lalu, di Pusat Perubatan Subang Jaya dekat sini. Saya pernah membuang batu karang pada tahun 2006 lalu melalui beberapa rawatan, tetapi tidak sangka ia jadi semula, malah lebih …

BATU KARANG – Cara Dapatkan Rawatan Lebih Murah Dari PembedahanRead More »