alfalfa

ALFALFA – Pencuci Keseluruhan Tubuh, Milk Booster Semula Jadi

Alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforrous, zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavanoid, pelbagai mineral surih dan vitamin Kebaikan Alfalfa mencuci hati dan usus, melawan alahan penyakit, memperbaiki masalah saluran penghadaman, menyingkirkan lemak dan kolestrol, melawan tumor, melegakan keletihan, mencegah/melawan atritis.. utk mslh kulit ia sgt …

ALFALFA – Pencuci Keseluruhan Tubuh, Milk Booster Semula JadiRead More »

CINCH – Protein Shake Untuk Kurus Dan Sihat

Cinch Shake adalah minuman berasaskan protein untuk menggantikan makanan sepanjang proses menurunkan berat badan, anda akan rasa lebih berpuas hati dan kenyang! Ia didatangkan dalam 3 perisa yang menyelerakan iaitu Chocolate, Cafe Latte dan Vanilla. Selain minum begitu sahaja, anda juga boleh variety kan cara minum dengan mencampurkan buah-buahan segar, yogurt dan sebagainya. 16 kelebihan …

CINCH – Protein Shake Untuk Kurus Dan SihatRead More »

fungsi vitamin e

VITAMIN E – Bagus Untuk Lelaki Gagah Perkasa Kulit Cantik

Fungsi Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan “premenstrual syndrome” dan penyakit fibrocystic buah dada. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, …

VITAMIN E – Bagus Untuk Lelaki Gagah Perkasa Kulit CantikRead More »

BATUK – Atasi Masalah Batuk Tak Berhenti , Bardarah

Batuk ialah sejenis mekanisme pertahanan fisiologi yang penting. Ini merupakan cara semula jadi tubuh untuk melindungi sistem pernafasan dengan mengeluarkan bahan rengsa atau rembesan daripada saluran udara.Kebanyakkan batuk adalah biasa namun ianya mungkin boleh menjadi sesuai yang serius sekiranya batuk teruk tak berhenti-henti dan berpanjangan Kenapa Batuk Teruk Tak Berhenti-Henti? sebab sebab batuk teruk adalah …

BATUK – Atasi Masalah Batuk Tak Berhenti , BardarahRead More »

GASTRIK – Cara Elak Sakit Perut Supaya Boleh Puasa

Setiap kali tiba Ramadan, setiap kali alasan yang sama diberikan, gastrik dan tidak boleh lapar menyebabkan tidak boleh menjalankan Rukun Islam ke tiga. Tetapi apakah kaitan antara gastrik dan puasa? Benarkah gastrik membataskan seseorang untuk menunaikan ibadah puasa? Gastrik atau istilah perubatannya, gastritis, adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding atau lapisan mukosa perut yang mempunyai …

GASTRIK – Cara Elak Sakit Perut Supaya Boleh PuasaRead More »

ANOREXIA – Terlalu Kurus, Boleh Menyebabkan Pelbagai Penyakit ?

Selalu dengar badan gemuk, obesiti tetapi bagaimana dengan mereka yang terlalu kurus? Anda diketegorikan ‘ terlalu kurus” apabila BMI anda bawah dari 18.5. Adakah anda gembira bila dikategorikan sebagai terlalu kurus? Tahukah anda terlalu kurus juga boleh mengakibatkan beberapa penyakit sekiranya badan terlalu kurus dan kekurangan zat. Kurang pengambilan Makanan Kebanyakan faktor utama ” terlalu …

ANOREXIA – Terlalu Kurus, Boleh Menyebabkan Pelbagai Penyakit ?Read More »

masalah sakit sendi dan lutut

SENDI – Atasi Masalah Sakit Sendi, Tumit, Lutut, Ligamen

Sakit sendi sememangnya masalah yang sering dihadapi oleh orang tua, bahkan ianya juga menyerang orang muda, menjadikan aktiviti terbatas, sukar berjalan, nak beribadat, dan macam macam lagi. Artikel ini membincangkan masalah sakit sendi, sakit lutut, masalah ligamen, masalah tumit, dan yang berkaitan dengannya. Antara produk yang dicadangkan untuk masalah sendi ialah VIVIX, omega guard, ostematrix, …

SENDI – Atasi Masalah Sakit Sendi, Tumit, Lutut, LigamenRead More »

coq-trol

COQTROL – Vitamin Pembekal Tenaga Dan Jantung

Alhamdulillah, hari ni kita cerita sedikit tentang vitamin terbaru shaklee CoQ-Trol Plus. Penyakit kardiovaskular merupakan pembunuh nombor satu di kalangan rakyat Malaysia dan dua setengah kali ganda lebih tinggi berbanding kematian berpunca daripada kanser, menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Pertubuhan Kebangsaan Jantung Malaysia.1 Manakala, mengikut perangkaan Organisasi Kesihatan Dunia, sejumlah 37 peratus kematian di Malaysia …

COQTROL – Vitamin Pembekal Tenaga Dan JantungRead More »

LECITHIN – Boleh Kuruskan Badan, Badan Cergas Otak Cerdas

Lecithin memang terbukti dapat membantu ramai orang di luar sana untuk kurus. Biasanya mereka mengambil set kurus shaklee plus alfalfa. Tapi ramai tak tahu ada beberapa manfaat yang bagus untuk kita ketahui. Hari ini ini saya akan share dengan anda 10 kebaikan yang patut anda tahu untuk kesihatan anda. Manfaat Lecithin 1. Pelarut Kolestrol bertindak …

LECITHIN – Boleh Kuruskan Badan, Badan Cergas Otak CerdasRead More »

cegah sakit jantung dengan vivix shaklee

JANTUNG – Pencegahan Awal Elak Serangan Mengejut

Masalah JANTUNG merupakan PEMBUNUH nombor 1 negara. Ertinya risiko penyakit jantung adalah sangat tinggi. Jom kita KENAL beberapa tanda-tanda yang mungkin memberikan indikasi bahawa kita ada masalah JANTUNG. MASALAH JANTUNG MENYERANG WANITA MUDA Statistik pengidap penyakit jantung dan diabetes di negara ini semakin ketara akibat pelbagai faktor, khususnya diakibatkan pengabaian gaya hidup sihat. Pakar Perunding …

JANTUNG – Pencegahan Awal Elak Serangan MengejutRead More »