5 Petua Rawat Kurap

Salam sejahtera semua. jom kita cuba beberapa tips terbaik dari petuaorangkampung. Memang kurap ni memang power lah, tapi jangan risau, ada cara tradisional nak atasi

7 Punca Banyak Kolesterol Dalam Badan

Adakah paras kolesterol anda tinggi ? Anda bukan keseorangan. Anda bersama ramai lagi orang. Dianggarkan lebih dari 6 juta rakyat Malaysia yang mempunyai paras kolesterol yang

Adakah Normal Ibu Hamil Ada Darah Tinggi ?

Selamat pagi semua ? Hari ini jom kita berdiskusi sikit tentang tekanan darah tinggi dikalangan ibu yang mengandungkan anak kesayangan anda semua. Memang sengsara sikit,

Kenapa DIET kita GAGAL ?

Diet sering gagal kerana anda tidak mengamalkan strategi diet yang betul. Bagaimana ini berlaku? Normalnya individu yang obses dengan istilah “diet” ini akan mengambil keputusan

3 Keburukan Gula Untuk Kulit

Gula ni memang best, kalau tak makan gula memang tak seronok hidup. Makan goreng pisang pun nak cicah gula, teh tarik kena ada gula dan

Cara Kurus Mengikut Jenis Bentuk Badan

Memiliki tubuh yang langsing dan ideal merupakan dambaan bagi setiap wanita modern saat ini. Seringkali mereka merisaukan berat badannya yang kian hari semakin lama semakin

6 Jenis Masalah Kulit

Pernah tak dihantui masalah kulit yg memalukan? Diejek kengkawan gara-gara tompok panau di lengan dan dibelakang leher? Ada yg malu nak bercampur masyarakat gara-gara berkudis

5 Langkah Atasi Perut Buncit

Apakah anda mempunyai perut buncit dan ingin memliki perut rata? Perut buncit adalah masalah utama bagi sesetengah wanita. Bahkan, ada wanita yang tidak berani untuk

29 Tips Mudah Nak Cantik

Dah lama tak jalan-jalan tengok blog team Diet Diet Sihat, di bawah ialah satu entry blog dari Mama Elly, memang sangat simple artikel ini, dan

Sembelit Yang Membelit

Sembelit ini memang satu masalah negara, selain buasir dan adik beradiknya yang lain. Tapi boleh kata sembelit ini menyeksakan, dan tak kira usia, kanak-kanak ,bayi

Close Menu