8 Faedah Berjalan Kaki Cepat

Terbaca satu artikel menarik tentang jalan kaki cepat. Boleh membantu mengurangkan risiko penyakit yang bahaya. jom baca 8 faedah terbaik jalan kaki cepat atau brisk

10 Kebaikan Kalium

Salam sejahtera semua pembaca yang setia lagi dimuliakan. jom kita share sikit pasal khasiat Kalium atau nama glamer orang putihnya Potassium. Hoo, biasakan dengar potassium

10 Sebab Diet GAGAL !!!

Selamat pagi semua. jom hari ni kita tengok beberapa sebab penting kenapa diet kita gagal. hmm, memang semua orang nak diet, nak jaga makan, nak

Apa Itu Lecithin ?

Asasnya, lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak’ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya. Kandungan Lecithin Asid Linoleik

Petua Banyakkan Susu Badan

Terdapat beberapa sebab berlakunya keadaan dimana ibu merasakan susu yang dihasilkan semakin berkurangan. Keadaan ini mungkin disebabkan si ibu tidak memulakan penyusuan awal atau tidak

Rahsia Kandungan Vivix Shaklee Terbongkar

Harini nak cerita sikit pasal produk, hehehe, tapi bukan sebarang produk. Produk baik punya. Memang diakui ramai ahli shaklee. Oklah, jom kita tengok apa yang

10 Amalan Harian Untuk Kekal Kurus

Alhamdulillah, harini nak cerita sikit tentang 10 amalan harian yang boleh kita buat kalau nak kurus, dan paling penting nak kekal kurus. oklah, harini saya

Batuk Kena Makan Vitamin ?

Batuk boleh mengganggu, menyakitkan dan memenatkan. Ia boleh membuat anda pada waktu malam dan menghadkan produktiviti anda di tempat kerja. Ubat batuk boleh meninggalkan rasa

10 Tanda Awal Masalah Buah Pinggang

Ramai daripada kita yang sebenarnya mempunyai penyakit buah pinggang, tetapi kita tidak menyedarinya. Ini disebabkan sebahagian dari tanda-tanda penyakit buah pinggang mungkin kelihatan seperti gejala

5 Makanan Mencegah Sesak Nafas

Salam tengah-hari semua. Macam mana korang semua ? Sesak nafas ke ? hehhehe, mungkin ada yang sesak nafas balik dari shopping, pergi konsert, atau menonton

Petua Lama Merawat Selsema

Oklah, jom kita tengok tips mudah, petua orang lama nak legakan selsema. hoo, dulu macam macam buat, tapi dulu kalau selsema je, ayah suruh makan

8 Tips Pencegahan Kanser Usus

Cerita tentang kanser usus ini memang ramai yang tak ambil peduli, berbanding dengan kanser payudara yang popular. Tapi, ianya memang penting, sebab , kalau tak

Close Menu